Annonce

Køb CE-mærket og uparfumeret legetøj

Verden er et eventyr, der skal udforskes. Og yndlingslegetøjet er med på færden fra morgen til aften, hvor det bliver kysset, krammet, undersøgt, splittet ad og samlet igen.

Legetøj er en kilde til glæde, tryghed og læring. Men børn læser ikke brugsanvisninger, og de bruger ikke altid helt legetøjet, som det var tænkt. Fingermalingen og modellervoksen kommer i munden, og bamsen bliver tygget på. Derfor er det vigtigt, at legetøjet er i orden.

Alt legetøj til børn under 14 år skal CE-mærkes. Det betyder, at legetøjet er produceret efter EU's legetøjsregler. Det er virksomheden, der alene har ansvaret for, at legetøjet rent faktisk følger reglerne. Produkter, der ikke er CE-mærket som legetøj, er altså ikke produceret til børn og overholder ikke nødvendigvis EU's krav til legetøj

Du bør også købe uparfumeret legetøj, da mange parfumestoffer er allergifremkaldende.

Undgå butyl- og propylparaben

Hold dit barn under opsyn, når det leger med kemisk legetøj, som fingermaling, anden maling og lim. Børnene bør ikke putte legetøjet i munden, og fingrene skal vaskes grundigt efter leg. Når du køber fingermaling og andet kemisk legetøj, så køb uden stofferne butyl- og propylparaben. På fingermalingsbeholderen vil disse stoffer være angivet med navn eller som E216 og E217.

Læs mere

Læs mere om CE-mærket på produkter til børn og babyer

Læs også Miljøstyrelsens grønne tips om legetøj

De otte råd om bedre kemi

Sidst opdateret: 23.10.2009

Annonce