Annonce

Smid gammelt blødt plastlegetøj ud

Mors gamle dukke, legepladsens bolde og storebrors dinosaurusser holder sig måske stadig godt – og kan være mindst lige så populært hos den toårige som nyt legetøj. Men hvis det gamle legetøj er lavet af blød plast, er der risiko for, at det indeholder fire hormonforstyrrende ftalater, som du bør gå uden om. Det drejer sig om ftalaterne DEHP, DBP, DIBP og BBP.

Forbud mod hormonforstyrrende ftalater i legetøj og småbørnsartikler

Siden 1999 har Danmark haft et forbud mod hormonforstyrrende ftalater i legetøj og småbørnsartikler til børn under tre år. Og i 2007 blev der i hele EU indført forbud mod hormonforstyrrende ftalater i alt legetøj og småbørnsartikler til børn op til 14 år.

Sorter de hormonforstyrrende ftalater fra

Du bør derfor kassere blødt legetøj af plast til børn under tre år, hvis det er købt før 1999. Det er nemlig denne aldersgruppe, der putter ting i munden. Legetøj skal afleveres på genbrugsstationen, som sørger for en forsvarlig håndtering af affaldet.

Herudover skal du være opmærksom på, hvordan de små børn leger med blødt plastlegetøj beregnet til større børn, hvis legetøjet er købt før 2007. Legetøjet kan indeholde hormonforstyrrende ftalater, og derfor skal du ikke lade dit barn sutte på det.

Læs mere

Få flere gode råd i Miljøstyrelsens grønne tips om legetøj

De otte råd om bedre kemi

Sidst opdateret: 23.10.2009

Annonce