Server varieret mad, og brug egnet køkkengrej

Børn er vanedyr. De elsker ritualer og faste rammer. Det gælder også ved middagsbordet. Spaghetti med kødsovs er en sikker vinder hos den toårige. Men det er vigtigt, at børnene spiser varieret mad – også af hensyn til kemikalierne.

Hormonforstyrrende stoffer i mad og køkkengrej

En del af børnenes indtag af hormonforstyrrende stoffer kommer fra fødevarer. Fødevarer kan indeholde små mængder kemiske stoffer, der stammer fra miljøet, emballagen eller produktionen af fødevaren. Ved at servere varieret mad for dit barn mindsker du risikoen for, at dit barn får for store mængder af et skadeligt stof.

Når du laver mad, skal du altid bruge emballage, service og køkkenredskaber, der er beregnet til madvarer. Se efter glas- og gaffelsymbolet, som viser, at produktet overholder reglerne for fødevarekontaktmaterialer, og følg brugsanvisningen. Og husk at vaske alle ting, før de tages i brug første gang, også spiseunderlaget og hagesmækken.

Annonce (læs videre nedenfor)

Læs mere

Læs mere om kemiske forureninger af maden

Læs mere om glas- og gaffelsymbolet

De otte råd om bedre kemi

Sidst opdateret: 23.10.2009