Hilda Heick bakker op

Hilda Heick: sanger, tv vært og foredragsholder. Mormor til to drenge på 5 og 1 år.

Aktiv mormor aflyser gerne private aftaler for at passe børnebørnene

Min rolle som mormor er vigtig. Men da jeg stadig er aktiv, kan jeg kun springe til med pasning, hvis kalenderen er uden kontraktaftaler. Jeg aflyser gerne alle private aftaler for at passe mine to små drenge, og jeg nyder at være sammen med dem, hvilket heldigvis sker mindst en dag om ugen.

Når jeg hører om hormonforstyrrende stoffer, tænker jeg på de bivirkninger, vi kan få, hvis vi spiser fødevarer, der er sprøjtet med kemikalier. Og jeg tænker på de giftstoffer, der bliver lagret i vores krop, når vi påfører huden cremer, sæber og parfumer.

Sodavand er bandlyst hos mormor

Der er ikke nogen af kampagnens råd, der overrasker mig, men jeg synes, at det kan være svært at finde ud af, om emballeringen af fødevarer er ok.

Jeg læser altid på pakningerne, hvad der er i de produkter, jeg køber. Jeg er især meget fokuseret på babymad, som skal være økologisk. I det hele taget køber jeg økologiske fødevarer. Sodavand er bandlyst. Jeg serverer altid grøntsager eller en skål salat til det varme måltid for at tilbyde varieret og sund kost.

Også forskellige sæber og cremer skal være i orden og helst svanemærkede. Når det handler om et sundt indeklima, er vi heldige at have automatisk udskiftning af luften, og i øvrigt lufter vi ud hver dag.

Og så er jeg meget opmærksom på, at plastiklegetøj til mine børnebørn er af godkendt kvalitet uden farlige ftalater.

Børn kan ikke selv beskytte sig

Jeg støtter Miljøstyrelsens kampagne ”65.000 grunde til bedre kemi” for at henlede opmærksomheden på, at vi ikke bør udsætte børn for hormonforstyrrende stoffer.

Børn kan ikke selv beskytte sig og vide, hvad der er godt for dem. Det er de voksne, der har ansvar og bør forhindre, at børnene indtager eller påføres disse stoffer, da det kan ødelægge resten af deres liv.

Sidst opdateret: 23.10.2009