Annonce

Peter Gade bakker op

Peter Gade: professionel badmintonspiller og far til Nanna på 5 år og Alma på 1 år.

Børn skal omgives af noget rent og naturligt

Det at være forælder er noget af det, der falder mig mest naturligt her i livet. Jeg nyder det. Det er et stort ansvar både at give børnene frihed og faste rammer, men det er også rigtig spændende.

Jeg vil gerne gøre ting lidt anderledes end andre forældre og forsøger så vidt muligt at lave forskellige ting med mine børn. Det er nemt at falde ind i et fast mønster i en travl hverdag, og jeg tror, det er vigtigt nogen gange at bryde de mønstre.

Jeg er en person, der går rigtigt meget op i sund kost og velvære for både mig selv og mine børn. Mine børn har levet stort set 100 procent økologisk, siden de blev født. Og jeg foretrækker at købe danske råvarer, da jeg synes, at det er fjollet at gøre andet, når der bliver produceret så mange gode produkter på små landbrug i afkroge af Danmark.

I min verden skal børn omgives af noget rent og naturligt – det gælder både kosten, hjemmet og ting. Jeg er sikker på, at det påvirker deres måde at tænke og vokse på.

Stort fokus på sundhed – af hensyn til både forældre og børn

Jeg er meget opmærksom på mine børns kost. Jeg elsker selv mad, og både varieret og økologisk kost har stort fokus hos os.

Men jeg er også opmærksom på vaskepulver, frisk luft, støv og andre ting, der påvirker indeklimaet. Jeg vil nødig selv have det varmt, og derfor lufter jeg rigtig meget ud. Vi har au pair, og det betyder, at vi kan styre det endnu bedre med udluftning, når vi er ude.

Både min kone og jeg har stort fokus på sundhed – og det er af hensyn til såvel os selv som vores børn. Derfor er der heller ikke nogen af kampagnens råd, der overrasker mig. Men legetøj er nok en af de lidt mere udfordrende ting for os som forældre, blandt andet fordi det ikke altid er muligt at købe godt.

Min generation har spist mange skidte ting

Når jeg i dag er meget opmærksom på hormonforstyrrende stoffer, er det fordi, at jeg selv tilhører en generation, som har spist mange skidte ting. Da jeg var barn, gik man for eksempel væk fra den årstidsbestemte kost. Og mange af de produkter, der i stedet kom frem, var ikke gode, men billige.

Sundhed handler i høj grad om viden, og her er der sket meget, siden jeg var barn. Min datter Nanna på fem år ved lige så meget om kost og sundhed, som jeg vidste, da jeg var langt ældre.

Kampagnens budskaber er en del af min hverdag

Miljøstyrelsens kampagne ”65.000 grunde til bedre kemi” sætter fokus på nogle ting, som jeg også bruger tid på at tænke over. Jeg skal ikke indgå i en bestemt rolle for at bakke op om kampagnen, for dens budskaber er allerede en del af min hverdag.

Jeg synes, det er godt at gøre opmærksom på, hvordan man bedst passer på sine børn, når det handler om kemikalier – og jeg tror, det vil være en øjenåbner for mange danske familier. Det vil jeg gerne hjælpe til med.

Sidst opdateret: 23.10.2009

Annonce