Det søde

Marcipanæblekage

(fire til seks personer)

  • 600 g æbler (Ingrid Marie)

  • 100 g smør

  • 100g sukker

  • 100g groftrevet marcipan

  • 2 æg

  • 150g mel

  • 2 tsk bagepulver

  • Revet skal og saft af 1 usprøjtet appelsin

  • 2-3 spsk nødde -eller mandelflager

Skræl æblerne og skær dem i både. Fjern kernehuset og skær bådene i skiver. Rør smør og sukker godt, rør marcipan og æg i og vend dernæst mel og bagepulver i dejen. Vend æbleskiverne rundt i dejen og kom det hele i et smurt ovnfast fad. Drys mandelflager over og bag æblekagen 30-40 minutter ved 175 grader på miderste ovnrille.

Serveres lun med flødeskum eller is.

Kokosmuffins cirka 20 stk.

(Indsendt af Jeannette, Slangerup)

Dette er en opskrift der er en absolut nummer et hos husets fire børn. Den er mælkefri, da to af børnene har mælkeallergi. Opskriften kan naturligvis også laves med almindelig margarine og chokolade.

  • 2 æg

  • 2 tsk vanille

  • 2 dl sukker

  • 125 g mælkefri magarine

  • 3/4 dl mel

  • 4 dl kokosmel

  • 100 g hakket mælkefri mørk chokolade

Pisk æg og sukker, tilsæt vanille, smeltet og svalet magarine røres i æggemassen skiftevis med mel og kokos, hakket chokolade vendes i. Kommes i papirsforme og bages cirka 12 min. ved 200 grader.

Annonce (læs videre nedenfor)

Chokolade-snitter

(Indsendt af Diana, Skødstrup)

  • 2 æg

  • 3 dl sukker

  • 3 tsk bagepulver

  • 2 spsk kakao

  • 3 stk vanilliesukker

  • 1 1/2 dl mælk

  • 200 g hvedemel

  • 150 g smeltet smør eller margarine

    Glasur:

  • 50 g smeltet smør

  • 1/2 dl kaffe

  • 1 spsk kakao

  • 3 dl florsukker

Æg og sukker piskes skummende. Bagepulver, kakao og vanilliesukker sigtes og piskes i. Mælken og det smeltede smør blandes i og til sidst vendes melet i dejen og hældes i en smurt bradepande der er 30 gange 40 cm. Kagen bages ved 200 grader i cirka 30 min. Mens kagen er i ovnen røres ingredienserne til glasur sammen. Kagen afkøles på en bagerist, men den må ikke blive kold inden glasuren fordeles over kagen. Jeg plejer selv at afkøle kagen i kageformen og fordele glasuren over kagen, mens den er i formen.

Sidst opdateret: 30.11.1999