(Insendt af Rikke fra Odense)
2 ds tun i vand.
2 æg.
50 g hakkede champignons.
100 g rasp salt og peber
Vandet hældes fra tunen og skilles ad med en gaffel. Æg, champignons ograsp blandes i og farsen røres sammen. Der smages til med salt og peber.Farsen sættesi køleskabet i en halv time og steges derefter som frikadeller ilidt fedtstof. Smager godt sammen med frisk pasta og tomatsauce.
2 mellemstore portionsflutes
2 spsk dijonsennep
2 ds tun i vand
6 ringe ananas
1 bakke karse
Skær flutene over og smør et lag sennep på hver halvdel. OBS: Der manger vist noget i denne opskrift!!! - AB.
(indsendt af Käthe, Holte)
4 skiver torsk af halestykket, skåret på tværs af fisken (med skind)
100 gr smør
1 porre
Kog vand i en gryde og tilsæt salt, hel peber og evt. lauerbærblad. Kom torskestykkerne i og lad dem komme i kog. tag fisken af varmen og lad den trække i vandet i 12-15 min. afhængig af tykkelsen. Smelt smørret i en lille gryde og tilsæt porren, skåret i meget tynde skiver. Når torsken har trukket færdig kommes noget af kogevandet i gryden med smør og porrer. Halestykkerne er meget lettere at rense for skind og ben.
Serveres med kartoffelmos med selleri.
Kartoffelmos med selleri:
800 gr kartofler
100 gr renset selleri
1,5 dl mælk
25 gr smør
1 æg
Kog kartofler og selleri møre og pureer dem. Varm mælken i en gryde sammen med smørret og pisk det derefter i kartoffelpureén sammen med et æg. Smag til med salt og hvid peber. Man kan gøre kartoffelmosen ekstra lækker ved at tilsætte 2 æggeblommer, piske hviderne stive og vende dem i mosen, der til sidst bages i ovnen ved 200 grader.
Server evt. kogte gulerødder til.
(indsendt af Birgit, Helsingør)
Et stykke kogt torsk befries for skind og ben og anrettes på en tallerken, med et stykke kogt gulerod, en kogt kartoffel og et stykke kogt selleri. Der drysses persille over kartoflen og en klat smør smeltes og hælde i et æggebæger, der stilles ved siden af tallerkenen.
Sidst opdateret: 01.02.2000