Kød

Kartoffellasagne (4-6 personer)

  • 1 kg skrællede kartofler i skiver

  • 400 g oksekød

  • 1 hakket løg

  • 2 fed hvidløg

  • 1 ds. hakkede tomater

  • 1 lille ds. koncentreret tomatpure

  • 1 hakket grøn peberfrugt

  • 1 tsk tørret oregano

  • Olie til stegning

    Ostesauce:

  • 3 spsk smør

  • 3 spsk mel

  • 5 dl mælk

  • 25 g revet ost

  • 1 knsp revet muskatnød

Giv de skivede kartofler et let opkog i vand med salt og lad dem derefter dryppe af i en sigte. Svits løg i olie, tilsæt kødet og rør, til kødet har delt sig. Tilsæt presset hvidløg samt tomater, tomatpure, hakket grøn peber og krydderier.

Ostesaucen: Smelt smørret og tilsæt melet under piskning. Tilsæt mællken lidt efter lidt, mens der stadig piskes. Tilsæt mælken lidt efter lidt, mens der stadig piskes. Tilsæt revet ost og muskat, smag til med salt og peber. Hæld et lag kødfyld i bunden af et velsmurt ildfast fad. Dæk med skivede kartofler og hæld ostesausen over. Derefter endnu et lag kødfyld, kartofler og oste. Drys til sidst med parmesanost. Sæt fadet i ovnen ved 180 grader i 30-35 minutter. Serveres evt. med salat.

Afrikansk kødtimbale (4 personer)

(Indsendt af Trine, Fredensborg)

  • 500 g hakket oksekød

  • 1 løg

  • 1 spsk olie

  • 1 tyk skive franskbrød u/skorpe

  • 2 dl /kop mælk

  • 2 tsk karry salt og peber

  • 2 æg

  • 1 lille håndfuld mandler

  • 4 laurbærblade

Læg franskbrødet i blød i mælken. Hak løget og svits det i olien sammen med kødet. Knug brødet og smuldr det ned i gryden. Tilsæt krydderier og hakkede abrikoser (tag fire fra til pynt). Hæld kødblandingen i et smurt ildfast fad. Pisk mælk og æg og hæld det over kødblandingen. Pynt med abrikoser og hakkede mandler. Stik laurbærbladene i. I ovnen ved 200 °C i 30 min. Server med ris.

Annonce (læs videre nedenfor)

Spinatkage (4 personer)

(Indsendt af Marina, Farum)

  • 8 store æg

  • 1/2 dl mælk

  • 1 groft revet gulerod

  • 2 spinatkugler

  • Lidt salt

  • Røget (evt både røget og kogt) bacon.

Bacon steges, fedtet hældes fra og panden rengøres. Bland æg, mælk, reven gulerod og de optøede spinatkugler sammen, kom lidt olie på panden og hæld spinatkagen på panden. Dæk panden med folie under stegningen, således at kagen bliver dampstegt. Kan serveres, når æggemassen er stivnet. Ingredienserne vil altid lægge sig i lag.

Server gerne med ris og sursød sovs. Gul sennep kan bruges i stedet for sursød sovs.Velbekomme. Farverne i kagen er i sig selv en dejlig oplevelse.

Barbie-frikadeller

(Indsendt af Anja, Rødovre)

  • 500 g. fiskefars (eller almindelig fars: okse/kalv)

  • 1-2 stk. fint revne rødbeder

  • Salt og peber.

Ingredienserne røres sammen. Frikadellerne steges i olie og bliver flotte og lyserøde indeni. Server gerne kartofler eller pasta til samt ketchup.'Barbie-frikadellerne' glider hurtigt ned - og jeg har god samvittighed over, at børnene her i vinterperioden i hvert fald får nogle grøntsager i kombination med fisken/kødet.

Sidst opdateret: 01.02.2000