Tomatsuppe med pastaskruer (4 personer)
-
1 Hakket løg
-
2 ds. flåede tomater
-
4 dl vand
-
1 terning grøntsagsboullion
-
2 dl Pastaskruer
-
2 fed hakket hvidløg
-
1 tsk tørret basilikum
- Olie til stegning
Tomaterne blendes eller moses med en el-pisker. Løget svitses i olien. Tomaterne hakkes og hældes ved, boullion og vand tilsættes. Når suppen koger, tilsættes hvidløg og suppen smages til med basilikum. Pastaskruerne hældes i og koger med, indtil de er møre.
Kartoffelsuppe-porresuppe (4 personer)
-
1/2 kg Kartofler
-
3 porrer 1l vand
-
2 grøntsagsboullionterninger
-
2 dl mælk
-
Evt. 1-2 fed hvidløg
- Salt og peber
Kartoflerne skrælles og skæres i mindre stykker. Porrerne renses og skæres i mindre stykker. Kog grøntsagerne i 20-30 min. til de er møre. Blend derefter suppen, hæld suppen tilbage i gryden, varm den op, tilsæt mælk og krydderier. Serveres med brød til.