Suppe

Tomatsuppe med pastaskruer (4 personer)

  • 1 Hakket løg

  • 2 ds. flåede tomater

  • 4 dl vand

  • 1 terning grøntsagsboullion

  • 2 dl Pastaskruer

  • 2 fed hakket hvidløg

  • 1 tsk tørret basilikum

  • Olie til stegning

Tomaterne blendes eller moses med en el-pisker. Løget svitses i olien. Tomaterne hakkes og hældes ved, boullion og vand tilsættes. Når suppen koger, tilsættes hvidløg og suppen smages til med basilikum. Pastaskruerne hældes i og koger med, indtil de er møre.

Kartoffelsuppe-porresuppe (4 personer)

  • 1/2 kg Kartofler

  • 3 porrer 1l vand

  • 2 grøntsagsboullionterninger

  • 2 dl mælk

  • Evt. 1-2 fed hvidløg

  • Salt og peber

Kartoflerne skrælles og skæres i mindre stykker. Porrerne renses og skæres i mindre stykker. Kog grøntsagerne i 20-30 min. til de er møre. Blend derefter suppen, hæld suppen tilbage i gryden, varm den op, tilsæt mælk og krydderier. Serveres med brød til.

Sidst opdateret: 01.02.2000