Vegetarisk

Tortilla med spinat, kartoffel og fetaost (4-6 personer)

  • 1/2 kg friske spinatblade

  • 11/2 kg store kartofler

  • 3 æg

  • 2 dl mælk

  • 3-4 spsk fintskåret dild

  • salt og peber

  • 200 g feta i små tern

  • olie til stegning

Blancher spinatbladene og tryk dem tørre. Skræl og skær kartoflerne i lange strimler (cirka en halv centimetertykke). Tryk kartoffelstrimlerne tørre i et rent viskestykke og rist dem let gyldne på panden i lidt olie.Tag dem dernæst af panden. Pisk æg, mælk, dild samt salt og peber sammen. Læg halvdelen af kartoflerne fladt ud på panden og læg spinat og fetaost lagvist herpå. Hæld halvdelen af æggemassen over og slut af med de resterende kartofler. Glat toppen og hæld så resten af æggemassen over. Når kartoflerne er gyldne og hænger sammen i bunden, vendes tortillaen ved hjælp af enten et grydelåg eller en stor tallerken. Den bages på samme vis på den anden side. Sæt herefter panden i ovnen ved 200 grader og bag tortillaen færdig på 10-15 minutter. Kan panden ikke tåle dette, må tortillaen flytte over i et ildfast fad.

Serveres eventuelt med salat.

Sidst opdateret: 01.02.2000