Annonce

Hvordan kommer vi blærebetændelse til livs?

Spørgsmål

Hej ekspertpanel

Min kæreste og jeg har været sammen i godt og vel 7 måneder. I starten havde vi meget sex (flere gange dagligt) indtil min penisstræng bristede og jeg skulle opereres for kort penisbånd, fra det skete til min penis er "iorden" igen er der gået 5 måneder med (2 operationer, vente tid osv.)

I den tid har vi ikke dyrket sex da vi fik af vide, at det var et no go, men da vi skulle starte med at have sex i forgårs for første gang i 5 måneder, fik min kæreste blærebetændelse, hvilket hun også fik i starten når vi var sammen. Hun havde blærebetændelse flere gange om ugen. Det skal siges hun tisser blod af og til når hun har blærebetændelse.vi går i bad dagligt, nogen gange både før og efter sex, vi er renlige begge to, har ingen sex sygdomme.

Hun har derfor henvendt sig til egen læge der siger der intet kan gøres og det kan skyldes at vi har hård sex eller ikke er hygiejniske nok. Min kæreste drikker tranebær juice og tager tranebær piller som skulle hjælpe på det.

Hvad kan vi/hun gøre for at komme blærebetændelse til livs eller har du/I et forslag til hvad der skal gøres?

Mvh. Det forhåbningsfulde par

Dreng/mand, 25 år, 180 cm, 85 Kg

Annonce (læs videre nedenfor)

Svar

Kære “forhåbningsfulde par”!

I har godt nok været uheldige i jeres korte og tilsyneladende intense sam- og sexliv, som varede bare to måneder, til penisbåndet bristede. Til udenforstående kan jeg fortælle, at “penisbåndet”er en huddækket bindevævsfortykkelse som en streng, der udgår fra glans og sidder på bagsiden/undersiden af penis og binder forhuden til skaftet. Det kan være stramt fra fødslen og irriteres ved rejsning. Og går det hedt for sig ved samleje, kan båndet briste.

Voila, så har vi balladen.

Operationen er som regel let og enkel, varer ti minutter, og i de fleste tilfælde er man "fuldt funktiondygtig" efter 2-4 uger. Men sådan gik det altså ikke for dig. Uheldigt, men der findes nok ikke to penisser, der er éns.

Nu skulle alt være i orden. Jeg går ud fra, at du for længst har afprøvet funktionen ved rejsning med onani, og at det fungerer. Men så er der din kærestes problem med hyppige “blærebetændelser” efter sex.

Der findes en tilstand, der kaldes Honeymoon cystitis. Det er et lovlig romatisk navn til irriterende skavank, kan man roligt sige. Jeg tillader mig at kalde det en skavank, fordi den tilsyneladende opstår ved irritation af følsomme slimhinder i skridtet og urinrøret. Begyndervanskeligheder? Måske - men ikke hele forklaringen.

Og først må det afklares, om der er uvelkomne mikroorganismer på spil.

Nu vel, I vasker jer flittigt - både før og efter. Men måske bruger I for megen energi på det med renligheden. Og tranebær er næppe løsningen. Altså: få at vide hos lægen, at der ikke er tegn på sygdom eller infektion hos nogen af jer. Og hvis der er blærebetændelse, skal det selvfølgelig kureres. Hvis egen læge ikke kan klare det, kan I henvises til en gynækolog.

Når det er på plads, kan I slappe helt af og give jer hen til mere kærlige sysler med gensidig kæleri til den store guldmedalje og orgasme.

Og der er ikke noget i vejen for, at I “øver jer"

Jeg har i øvrigt tidligere beskrevet honeymoon cystitis på Netdoktor, så her har I et uddrag af det råd, jeg gav til en pige den gang:

"Giv jer god tid, når I skal have sex med hinanden. Lad kæleri være det primære og vigtigste - og selve samlejet kun en lille del. Prøv en samlejestilling, hvor du sidder på ham og bestemmer farten og varigheden. Vent med samlejet til sidst og sørg for, at du er tilstrækkelig våd. Brug ellers glidecreme eller olie - for eksempel mandelolie. Og sidst men ikke mindst: Hav tålmodighed."

Med venlig hilsen

Erik Fangel Poulsen

Speciallæge i kvindesygdomme

Sidst opdateret: 05.12.2018

Annonce