Annonce

Kan jeg få en brystforstørrende operation?

Spørgsmål

Hej Netdoktor.

Jeg bliver nødt til at spørge et eller andet sted, selvom jeg nok godt kender svaret. Jeg er ved at gå helt ned over det. Jeg er en kvinde på 26 år, jeg har to børn.

Jeg er så forfærdelig ked af mine bryster.! Altså, de bryster jeg faktisk ikke har.

Jeg har MEGET små bryster og jeg føler mig Som en lille pige. Jeg går i tøj, som jeg ikke føler behageligt, da jeg gemmer mig selv frygteligt meget. Jeg går virkelig med en drøm om at få dem lavet. For min egen kvindeligheds skyld.

Jeg ved godt, at sådan en operation kan være noget af et sats, specielt fordi jeg oveni har min diabetes. Men jeg har så små bryster at jeg ikke engang kan fylde en A-skål ud.

Jeg føler jeg har en drenge brystkasse og det tager virkelig hårdt på mit selvværd.

Ville det være direkte farligt, at få det lavet? Min diabetes 1, har aldrig helt været til at styre.

Den er hvad man nok vil kalde ureguleret.

Men ville det være FARLIGT, at få sådan en operation? Mvh en frustreret mor, der har brystkasse som en far!

Mvh en spørger

Pige/kvinde, 26 år, 170 cm, 52 Kg

Annonce (læs videre nedenfor)

Svar

Kære du.

Jeg synes, det er fint, at du spørger.

Du siger, at du kender svaret?

Det er da ikke sikkert!

Lad det komme an på en prøve. Jeg prøver!

Du er en voksen kvinde med to børn og har formentlig et godt familieliv og måske et arbejde, som passer dig godt. Måske har du også en mand at dele børnene med? Du lider desværre af diabetes, som nok kan være med til at præge dit liv, men det vil føre for vidt at tage disse lidelser ind i billedet i forhold til det, der trykker dig i den aktulle forbindelse: dine små bryster.

Jeg skal ikke prøve at snakke uden om og forsøge at overbevise dig om, at du er lige så meget kvinde som alle andre, at du har andre ydre fortrin, at ingen tænker på det så meget som du, at din mand elsker dig alligevel, at du ikke er den eneste og andre har det værre end du osv. osv Det hjælper alt sammen ikke noget. Du har været det hele igennem.

Nej, det handler om, at du vil have gjort noget ved det og har besluttet dig for at få gjort brysterne større. Du skal have hjælp til en endelige afklaring og beslutning.

Du skal tale med din læge om at få henvisning til specialafdeling eller klinik, hvor man kan tilbyde operation. Der har man erfaring og ekspertise, og der vil man kunne afklare og rådgive dig i forhold til din sukkersyge.

Når du så har fået ordentlig og klar besked af den person, som måske vil tilbyde at hjælpe dig, kan du tage den endelige beslutning, om det er det, du vil, eller du siger nej tak. Først derefter får du forhåbentlig ro i sindet og accepterer situationen. Beslutning på afklaret niveau.

med venlig hilsen

Erik Fangel Poulsen,

Speciallæge i kvindesygdomme

Sidst opdateret: 31.05.2019

Annonce