Annonce

Forstuvning for 18 måneder siden, hvornår går det over?

Spørgsmål

Hej Netdoktor

For 18 måneder siden trådte jeg forkert i et par nike free med indlæg i fodsvangen, hvilket resulterede i et tungt, forkert tråd med vrid indad (følte at hælbenet og rullebenet stødte hårdt sammen)

En MR-scanning, som blev foretaget efter seks måneder, viste ikke tegn på alvorlige skader. Men min smerter er blevet værre siden da. Er der faktisk det meste af tiden ved normal gang. Jeg har slet ikke været ude at løbe eller noget i den stil siden skaden. 

Har prøvet fys genoptræningsøvelser og en enkelt tur til osteopat uden resultat. 

Med tider har ømheden i anklen medvirket til forkert gang og ømhed i hofte. Det er blevet, som om mit venstre ben er længere end det højre - må være opstået en skævhed pga anspændthed.

Hvis der er tale om bruskskade i ankel - hvad kan man så gøre ved det, evt. operativt?

Opstået skævhed i hofte eller ben, så det ene ben føles længere end det andet - hvad kan man gøre ved det?

vh. Emil

Dreng/mand, 34 år, 200 cm, 88 Kg

Annonce (læs videre nedenfor)

Svar

Kære Emil

Nogle gange er følgerne efter en forstuvning i anklen ret slemme, selv om man måske ikke kan påvise større skader. En af måderne at komme tilbage på er masser af styrke- og balancetræning (proprioception).

Men det lyder på dit spørgsmål som om du har prøvet dette.

Jeg synes derfor at du på nuværende tidspunkt bør genhenvises til en ortopædkirurg, gerne en med speciale i fod/ankelkirurgi. Måske skal din MR scanning revurderes ud fra dine symptomer nu, eller der skal foretages en ny. Dette må være helt afhængigt af undersøgelsen.

Hvis der er bruskskader som kræver operation, vil man ofte kunne foretage dette som kikkertoperation.

Med hensyn til din "skævhed" , er det jo først og fremmest vigtigt at du bliver smertefri så du kan gå ordentligt. Herefter skal du have " spændt din muskulatur af". Dette skal du nok have hjælp til ved fysioterapeut.

Med venlig hilsen

Hans Gad

Speciallæge i ortopædkirurgi

Sidst opdateret: 26.09.2018

Annonce