Annonce

Hvorfor kramper mine lægge?

Spørgsmål

Hej.

Jeg har i over et år haft problemer med smerter i begge mine lægge, værst i venstre. Smerterne er tiltaget over det sidste halve år. Jeg er fysioterapeut og har en meget aktiv hverdag.

Smerterne forværres markant efter gang på løbebånd med stigning, løb, crosstrainer, trapper og er nu også begyndt at komme, når jeg spinner. Smerterne aftager efter aktiviteten, men ofte når jeg kommer hjem og ligger på sofaen eller i min seng og er helt afslappet kommer smerterne og en slags uro igen, ofte også kramper i lægge og tæer.

Jeg tager magnesium, som har haft en lille effekt på kramperne. Nogen gange må jeg tager pamol til natten. Jeg har forsøgt mig med udstrækning, massagebold, foam roller og myorefleksterapi, men uden effekt. Mine lægge er spændte og til tider meget ømme. Jeg kan opleve, at varme kan have en lille lindrende effekt. Jeg er løbet tør for ideer til, hvad jeg kan gøre.

Det piner mig, at jeg ikke kan være så fysisk aktiv, som jeg tidligere har været.

På forhånd mange tak.

Mvh Charlotte

Pige/kvinde, 25 år, 178 cm, 74 Kg

Annonce (læs videre nedenfor)

Svar

Kære Charlotte

Jeg tænker du som fysioterapeut selv har udelukket at der er tale om en ryglidelse med udstråling?

Det jeg umiddelbart tænker på, er at du har udviklet et compartment syndrom i begge dine lægge. Derved bliver trykket inden for muskelhinden for højt, især ved aktivitet.

Dette kan give de symptomer du beskriver.

Jeg synes du skal blive henvist til en ortopædkirurgisk afdeling, hvor du evt. kan få målt trykket i dine lægmuskler. Hvis trykket inden for muskelhinden (i muskellogen) er for højt kan man spalte hinden og derved sænke trykket.

Med venlig hilsen

Hans Gad Johannsen

Speciallæge i ortopædkirurgi

Sidst opdateret: 14.10.2018

Annonce