Annonce

Kan Osgood-Sclatter-knæ komme tilbage?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

For 3-4 år siden fik jeg konstateret det såkaldte Schlatter-syndrom, med mange smerter under knæet. Jeg havde det først i det ene knæ men da det forsvandt kom det også i det andet knæ. Derfor har jeg haft den ret store hårde knogle eller hvad det er under begge mine knæ lige siden.

Her for en uge siden begyndte jeg at mærke lidt af det samme i mit venstre knæ. Så vil egentlig bare høre om det er muligt at det kommer tilbage?

Mvh

En Spørger

Dreng/mand, 15 år, 186 cm, 78 Kg

Annonce (læs videre nedenfor)

Svar

Kære spørger

Da du "kun" er 15 år må man formode at det man kalder vækstzonerne i dine knogler stadig ikke er lukkede. Dette sker først når knoglevæksten er helt afsluttet, herefter kan der ikke ske mere vækst af knoglerne.

Osgood-Schlatter skyldes at den knogle som senen af din knæskal sidder fast på stadig ikke er helet ind til dit skinneben. Dette sker som "noget af det sidste" i knoglevæksten. Derved kan der opstå en irritationstilstand i området når din sene trækker i fæstet. Det lille knoglestykke kan nemlig bevæge sig i forhold til skinnebenet. Dette kan teoretisk set godt dukke op igen så længe din knoglevækst ikke er ophørt. Du kan jo også have fået en irritation i selve senen, et såkaldt springerknæ. Det kan jeg ikke afgøre ud fra dine oplysninger.

Med venlig hilsen

Hans Gad Johansen,

Speciallæge i ortopædkirurgi.

Sidst opdateret: 13.08.2019

Annonce