Annonce

Hvad kan man gøre ved stressinkontinens?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Efter at have født i juni 2015 har jeg aldrig fået den fulde kontrol over min blære. Det er primært, hvis jeg vover mig ud i fysisk aktivitet, særligt løbetur, hvilket kun er sket to gange. Det går galt - meget galt.

Jeg mærker det faktisk ikke, men tisser så meget at et almindeligt menstruationsbind ikke kan holde væsken (løbetur ca 3. km) og mine bukser efterfølgende er gennemblødte. Hvis jeg nyser meget, kan det også gå galt eller hvis jeg får et chok. Det er naturligvis stærkt generende og jeg har fået en henvisning til gynækologisk afdeling på nærmeste sygehus. MEN der er lang ventetid og mit spørgsmål til Netdoktor går på, om jeg kan forsøge at blive gravid igen eller om jeg kan risikere endnu mere skade på mit underliv og dertil forringet fysisk udfoldelse.

Det skal siges, at jeg har trænet min bækkenbund ca hver anden dag, dog i perioder, idet det ikke blev bedre, har jeg mistet motivation og helt undladt træning (ca 3 måneder af to gange).

Da jeg fødte, fik jeg at vide, at jeg spændte i bækkenbunden samtidig med at jeg pressede.

Jeg vil gerne være gravid, men vil helst ikke ødelægges mere. Jeg kunne også godt tænke mig at vide, hvilke gener, jeg kan risikere ift. en ny graviditet?

På forhånd tak

Pige/kvinde, 34 år, 164 cm, 56 Kg

Annonce (læs videre nedenfor)

Svar

Kære spørger

Du beskriver et meget hyppigt problem, nemlig stressinkontinens, det kan være en følge af graviditet og fødsel med påvirkning af bækkenbundens muskulatur og nerver.

Det er helt rigtigt, at du er blevet henvist til gynækologisk afdeling, mange med denne type problemer kan hjælpes rigtig godt der.

Du har gjort det rigtige med at træne, det kræver dog vedholdenhed, vi anbefaler 2 x 15 min dagligt, se evt træningsprogram på www.knib-nu.dk, det er dog ikke sikkert at det er nok.

Dine gener kan forværres ved ny graviditet og fødsel, det er dog ikke sikkert at det sker, jeg kan ikke komme med en præcis forudsigelse da jeg ikke kender den præcise årsag til dit problem.

Mht ventetid kan du kontakte sygehusets patientvejleder mhp om du kan komme hurtigere til et andet sted.

Jeg regner bestemt med at du kan hjælpes.

Vh

Nanna franck

Urolog

Sidst opdateret: 03.06.2018

Annonce