Annonce

Har jeg skinnebensbetændelse?

Spørgsmål

Hej Netdoktor

Jeg er en pige på 18 år, som er ret ked af det og frustreret Tilbage i år 2018 begyndte jeg at døje med hvad jeg var ret overbevist om var skinnebensbetændelse. Alle symptomerne passede, og det gjorde forfærdeligt ondt, men jeg tænkte det bare hørte med sporten, da jeg var og er aktiv gymnast. Det dampede lidt af efter 6 måneder, men startede så igen i 2019, hvor jeg så har haft det lige siden. Jeg har virkelig prøvet alt. Varme terapi, køle terapi, skoindlæg, specielle sko, skinnebens støtter, tape, akupunktur, pauser, foamroller, smertestillende, salver og en hel masse fysioterapi. Intet har gjort noget for mig, og det bliver værre og værre. For et år siden blev det kun provokeret ved lange gåture og sport. Nu kan smerterne ramme mig når jeg sidder stille eller ligger inde i sengen. Jeg begynder at miste håb, og prøver at leve med det. Min tidligere fys kunne konstatere at han ikke mente det var betændelse. Jeg er specielt hårdt ramt efter “smerteanfaldene” hvor jeg kan have svært ved at gå op og ned af trapper eller gå ture fordi de efterfølgende smerter er så voldsomme. Jeg har prøvet at massere mine ben, men den smerte der kommer ud af at trykke er helt forfærdelig, så det må enten gøres af andre under tvang, eller slet ikke.

Jeg vil derfor høre om der kan være en anden måde at slippe væk fra smerterne på, om man evt. kunne blive scannet eller opereret. Der er gået 3 år, og jeg er ked af at skulle til lægen for at få at vide det nok går over

Mvh En spørger

Pige/kvinde, 18 år, 165 cm, 68 Kg

Annonce (læs videre nedenfor)

Svar

Kære Spørger

Det lyder da bestemt ikke rart med de symptomer du beskriver.

Det du skriver kunne godt passe med at du har ”skinnebensbetændelse”, som jo ikke er en egentlig betændelse, men en irritationstilstand, der hvor muskelhinden hæfter til skinnebenet.

Jeg synes bestemt du skal tale med din læge om at få en henvisning til en ortopædkirurg.

Man kan godt både blive scannet og evt. også opereret.

Ved operation løsner man lidt af muskelhindens træk på knoglen. Dette indgreb af udføres i lokalbedøvelse.

Men hvorvidt du overhovedet skal opereres, kan jeg jo ikke udtale mig om. Det må en nærmere undersøgelse afgøre.

Med venlig hilsen

Hans Gad Johannsen - Speciallæge i ortopædkirurgi

Sidst opdateret: 05.11.2021

Annonce