Annonce

Jeg tænder på lidelse. Er det forkert?

Spørgsmål

Kære netdoktor

Dette emne er svært for mig, da det kan virke meget pervers og sygt.

Jeg har en stor trang til se andre lide ved f.eks. se på nettet, kvinder blive mishandlet og kvalt eller hængt/"snuff film". Jeg syndes det er forkert at mishandle og gøre vold på nogle, men når jeg bliver tændt så syntes jeg er er frækt og jeg bliver meget tændt af det. Jeg ved ikke hvor den tanke kommer fra.

Jeg er også bange for om jeg gøre noget ulovligt ved at søge om det på nettet på diverse pornosider.

Er det ulovligt?

Hvilken sygdom har jeg ?

Og hvad kan jeg gøre?

Hilsen en bange

Dreng/mand, 38 år, 177 cm, 75 Kg

Annonce (læs videre nedenfor)

Svar

Kære spørger:

Tak for din mail. Jeg kan fornemme på dig, at den har været vanskelig for dig, at skrive fordi du er bange for at virke pervers og syg, fordi du tænder på at se ting på nettet hvor kvinder bliver mishandlet, kvalt eller hængt i de såkaldte snuffilm.

Du befinder dig i et ubehageligt spændingsfelt idet du på den ene side tænder på at se disse ting, men omvendt synes, at det er forkert at mishandle andre og udøve vold.

Du skal nok huske på, at man godt kan finde nogen ting ophidsende, som man bestemt ikke kunne tænke sig at udføre eller hændte i virkeligheden.

Nogen tænder på tanker om voldtægt, gruppesex, S og M uden at de af den grund ønsker at deltage i sådanne aktiviteter.

Det faktum at du synes det er forkert at mishandle andre, er jo egentligt godt nok og formenligt en bremse for dig, således at du ikke rent faktisk mishandler dine partnere, men nøjes med at se på billeder og film.

Så længe det blot bliver ved tanken, behøver du næppe være så bekymret.

Du spørger, hvilken sygdom du har. Hvis det med at kigge på film og billeder ikke spiller nogen dominerende rolle i dit liv, og du i øvrigt er velfungerende og har et godt sexliv, så har du næppe en psykiatrisk sygdom.

Hvorvidt det er ulovligt, kan jeg ikke svare på - jeg ved dog, at hvis det har noget med børn at gøre, så er det ulovligt og det skal man naturligvis holde sig helt fra. Også "bare" billeder/film.

Du spørger, hvad du skal gøre. Jeg savner lidt information om, hvordan dit sexliv er... Hvis det er velfungerende, behøver du næppe gøre så meget. Hvis du omvendt føler, at der mangler noget, kunne du jo begynde at tænke lidt over, om du måske tænder på sadomasochisme.

I givet fald, er der jo diverse klubber rundt omkring i Danmark. SM handler ofte om dominans og underkastelse, og i nogle tilfælde også om egentlig lidelse. Du må jo naturligvis ikke slå nogen ihjel eller mishandle dem, men der er dog alligevel visse muligheder for at beskæftige sig med lidelse i en seksuel kontekst.

Held og lykke dermed.

Hans Mørch

Speciallæge i psykiatri

Sidst opdateret: 25.01.2018

Annonce