Annonce

Hjælp, jeg har mistet lysten til sex!

Spørgsmål

Hej Netdoktor

Jeg har brug for hjælp eller en hjælpende hånd/rådgivning...

Jeg er gift med en dejlig mand på snart 2 år, vi har kendt hinanden lidt over 3 år og har en skøn datter på snart 7 mdr, men jeg kan ikke finde lysten til at være sammen med min mand...

Jeg har ikke lyst til sex med andre mænd, kan slet ikke finde lysten til sex og sådan har det været de sidste 2 år. Det ødelægger vores forhold og vi er kommet derud at hvis ikke der snart sker noget, bliver vi skilt.

Det sidste jeg ønsker er at blive skilt fra min mand, men selvom vi er så tæt på at give op, kan jeg stadig ikke finde lysten og så tænker jeg: ”Hvad er der galt med mig?!"

Jeg ved ikke hvor jeg skal søge hjælp henne eller om jeg kan få hjælp, men vil rigtig gerne have din faglige vurdering på min trælse situation...

Venlige tanker

En bekymret kvinde.

Pige/kvinde, 30 år, 168 cm, 78 Kg

Annonce (læs videre nedenfor)

Svar

Kære unge kvinde.

Tak for dit brev, og jeg vil meget gerne give dig en ”hjælpende hånd” i forbindelse med dit sexliv.

Du er så heldig, at du er i et forhold til en dejlig mand, og I har en skøn lille datter, men du mangler sexlyst, hvilket er med til at forstyrre jeres forhold. Du er helt klar over, at hvis du vil bevare forholdet, skal der ske en forandring.

Denne forandring sker først i dig og helt specielt i dit forhold til din egen krop. Udgangsforholdet for et godt sexliv er, at man holder af sig selv og sin krop, at man føler sig attraktiv og har kærlighed til sig selv. Derfor skal du til helt ærligt at se på dig selv uden tøj på og være opmærksom på det, du ser. Hvad kan du lide, og hvad vil du gerne forandre?

Ofte sker der det efter en fødsel, at kroppen forandrer sig, og at man muligvis tager på. Måske ammer du stadig, og din krop har brug for sund og opbyggende næring.

Tænk over, hvad og hvor meget du spiser – spis mange grøntsager og frugt, undgå søde sager. Jeg ved, at det kræver disciplin at ændre kostvaner, men det er muligt, og gevinsten er stor. Du vil føle dig bedre tilpas i din krop.

Hvor megen motion får du? Dyrk den form for motion, du trives med – og dagligt skal du foretage noget motion.

Du og din kæreste kan jo gå ture med barnevognen – lange ture, hvor I får snakket om lidt og hvert og også om jeres forhold til hinanden. Hvordan oplever han forholdet? Hvilke forventninger har han til jeres forhold?

Hvilke madvaner har han, og hvordan vil I gerne fordele rollerne omkring indkøb, madlavning og måltider? Hvad har I tilfælles – jeres barn, interesser, venner og familie? Hvad nyder I at gøre sammen – gør mere af det! Tal åbent til hinanden uden at bebrejde hinanden og lyt til, hvordan den anden part går og har det.

Lav aftaler om, hvordan I hver især kan bidrage til at skabe et godt forhold.

Så der er meget du kan gøre helt for dig selv, først og fremmest arbejde på at få et kærligt forhold til din egen krop – og dernæst at du og din kæreste får talt godt og grundigt ud om jeres forhold, og om hvad I hver især kan bidrage med. Så god fornøjelse med det!

Bedste hilsener

Birgitte Winkel

Samlivsekspert

Sidst opdateret: 26.08.2018

Annonce