Annonce

Hvordan har han fået vandvorter?

Spørgsmål

Hej brevkasse

Min kæreste gennem mange år har for ca. et år siden fået en række små vandvorter - lokaliseret på nederste del af maven og i området lige over hans kønsdele. Han har været utro tilbage i perioden 2014-2015.

Hvordan kan han benægte ny utroskab og samtidig forklare, at han pludselig er blevet smittet af disse vandvorter - som kun er i området, der relaterer til seksuelt overførte sygsomme?

Mit spørgsmål går på, om man kan blive smittet af vandvorter netop i de nedre regioner, jeg her refererer til - uden at det er seksuelt overført? Han siger, han ikke aner, hvordan han kan være blevet smittet - og benægter fuldstændig utroskab. Hvilke smittekilder findes der? Hvordan kan lidelsen behandles? Og hvordan undgår jeg at blive smittet?

På forhånd mange tak for svar

Hilsen den undrende

Dreng/mand, 53 år, 178 cm, 79 Kg

Annonce (læs videre nedenfor)

Svar

Kære undrende.

Lad mig lige starte med smittevejen. Man kan godt få vandvorter - molluskler - uden sex - også på nedre del af maven. Det er nok ikke så almindeligt - men det sker! Så slut nu snakken om utroskab.

I kan heller ikke finde ud af, hvor det kommer fra, så slut nu også snakken om det.

At du ikke har fået nogen, kan skyldes, at pox-virus, som virussen der sætter vandvorter, hedder, måske ikke bider så let på dig som på ham.

Vandvorter kan nærmest betegnes som en slags “børnesygdom", da det især er børn, der får det. De smitter hinanden ved nærkontakt. Men også via håndklæder eller i svømmepølen. Der kan gå halve og hele år fra smitten til udbruddet. Har du fået vandvorter, er det ikke sikkert, du kan rekonstruere, hvor de kommer fra. Så glem det.

De er 2-5 millimeter store, skinner som perlemor. Kan sidde hvor som helst på kroppen, i ansigtet eller armenes bøjesider. Også kan de - især hos voksne - sidde i skridtet og omegn. De generer ikke - ud over det kosmetiske og forsvinder af sig selv - selv om der kan gå mange måneder.

Man kan også få dem skrabet eller frosset væk.

Selvom virus overføres ved nærkontakt, så er denne type pox-virus ikke særlig smitsom. Så man kan nøjes med almindelige hygiejniske forholdsregler, som gælder for alle og altid.

Med venlig hilsen

Erik Fangel Poulsen

Speciallæge i kvindesygdomme

Sidst opdateret: 13.04.2019

Annonce