Annonce

Ulidelig sex og skedekramper

Spørgsmål

Hej Netdoktor.

Jeg skriver fordi mig og min kæreste ikke kan have sex.

Vi har prøvet i lidt over en måned nu, men hver gang vi forsøger er det ekstremt smertefuldt for mig, men jeg forstår ikke hvorfor. Jeg er meget våd og tændt når vi går i gang, og vi bruger masser af glidecreme. Jeg kan dog ikke få andet end spidsen af hans penis ind før det bliver ulideligt smertefuldt.

Jeg er jomfru og det er første gang jeg har sex. Er det meningen at det skal gøre så ondt første gang? Smerten er ekstrem og jeg er normalt ikke en der er pylret med smerte.

I min fritid har jeg prøvet at strække mig selv ud med dildoer, men kan heller ikke bruge dem når de bliver en hvis størrelse - så gør det også ondt.

Jeg er i tvivl om hvad jeg ellers kan gøre og hvad problemet er. Jeg vil meget gerne have sex med ham og det er meget frustrerende.

Håber i kan hjælpe mig.

mvh

En spørger

Pige/kvinde, 27 år, 155 cm, 50 Kg

Annonce (læs videre nedenfor)

Svar

Kære spørger

Det er klart, at din tålmodighed er ved at være brugt op. Og selvtilliden ligeså.

Men fat mod, for selv om løsningen måske ikke ligge lige om hjørnet, så er den dér!

Det drejersig utvivsomt om vaginisme - eller skedekrampe - Baggrunden?

Først skal du tale med din læge om det og bede om en gynækologisk undersøgelse, så du kan få at vide, at du er helt normalt indrettet i underlivet. Eller om der måske er en stramning i slimhinden i skedeindgangen. Du er jo “jomfru"- skriver du.

Lægen vil måske også kunne give dig mod, tillid og tro på, at det med øvelse vil kunne lade sig gøre.

Og hvis det ikke lige er din læges “område”, skal i have hjælp til at løse problemet hos en anden fagperson, der interesserer sig for emnet. Det er med vilje, jeg ikke sætter titel på den pågældende. men det kunne være en sexolog, jordemoder, gynækolog eller anden læge.

Problemet løses ikke ved den første konsultation, men det løser op for problemet. Det drejer sig om samtale og praktiske, tillidskabende øvelser. Og I skal være sammen om det, så I bliver overbevist om, at der ikke er noget galt hverken med ham eller dig. Og der skal “trænes” - på egen hånd alene - og også sammen.

Der kan gå måneder, før det lykkes. Men det skal nok komme.

Men I behøver ikke at ligge på den lade side med sex i mellemtiden. Du har jo lyst til det. Hyg jer alt det I har lyst og tid og lejlighed til. Kæl og slik som humøret rækker til. Giv hinanden udløsning så ofte I vil. Men hold jer fra forsøg på samleje eller andre forsøg på at "komme ind". Det vil mislykkes langt hen ad vejen.

Nå - jeg kommer måske med nytteløse formaninger? Hvis det ikke kan være anderledes, så følger I naturligvis lyst og lejlighed. Og så kan det jo godt være, at det alligevel en skønne dag lykkes af sig selv.

God fornøjelse.

Med venlig hilsen

Erik Fangel Poulsen

speciallæge i kvindesygdomme

Sidst opdateret: 09.05.2019

Annonce