Annonce

Tandkødsproblemer hos teenager?

Spørgsmål

Hej Netdoktor.

Jeg skriver fordi min søn, har haft nogle problemer med at børste sine tænder. Det har han ikke rigtig ville, skoletandlægen siger at vi forældre skal tjekke op på dem men han skal selv.

Nu har han fået problemer med tandkødet, det gør ondt og det er rødt, det bløder når vi børster det - jeg har nemlig taget over, for at hjælpe til. Er der noget vi kan gøre? Noget der evt. kan købes på apoteket?

Skoletandlægen siger at det er konsekvensen af, han ikke har ville børste og at det skal børstes væk.

Mvh. en spørger

Pige/kvinde, 14 år, 158 cm, 44 Kg

Annonce (læs videre nedenfor)

Svar

Kære spørger

Jeg er helt enig med din søns tandlæge i at din søns smertende og blødende tandkød er en følge af, at han ikke har børstet sine tænder – så ja, det skal faktisk børstes væk! Også selv om det i en periode nødvendigvis vil gøre ondt. Men for at rette op på problemet er det meget vigtigt, at du hjælper med hans tandbørstning.

Herudover vil jeg også anbefale, at han begynder at bruge tandstikkere/tandtråd 2 gange hver dag. Som supplement kan du naturligvis købe forskellige desinficerende mundskyllevæsker på apoteket. Men – mundskyllevæsker kan ikke erstatte den mekaniske rengøring med tandbørste og tandpasta.

Med venlig hilsen

Anne Pedersen, Specialtandlæge, dr. odont

Sidst opdateret: 28.08.2019

Annonce