Annonce

Jeg har store bryster

Spørgsmål:

Jeg har et problem. Jeg er den eneste i min klasse, der har STORE bryster, og jeg synes, det er pinligt. Jeg prøver at skjule dem. Jeg har også prøvet at købe en bh uden bøjle, push-up eller noget, for at se, om det gjorde dem mindre, men det gjorde det ikke. Jeg synes også at de hænger MEGET. Jeg synes det er megapinligt, og jeg kan ikke lide at vise dem frem! Hvad skal jeg gøre for at de bliver mindre, og hvad skal jeg gøre, for at de ikke hænger?

Annonce (læs videre nedenfor)

Svar:

Bryststørrelser er noget, der bekymrer piger meget. Nogle synes, at de er for små og andre at de er for store. Du tilhører den sidste gruppe. Du skriver ikke, hvor gammel du er eller hvordan du ellers ser ud (vægt). Det er nogle informationer, der vil kunne hjælpe mig til at give dig et mere præcist svar.

Bryster er først færdigudviklede i 20-års-alderen, men de ændrer sig hele livet. Hvordan de kommer til at se ud afhænger af mange faktorer, blandt andet vægt, hormoner og arv. Tit hænger overvægt sammen med store bryster. Hormoner skriver jeg på grund af, at en kvindes bryster kan se lidt forskellige ud alt efter hvor man er sin cyklus, om man er gravid eller ammer. Arv er for at man mange gange kan kigge på sin mor eller mormor og få en lille idé om, hvordan de kan komme til at se ud.

Med hensyn til dit problem vil der være mange piger, der vil gøre alt for at få større bryster. Du kan selvfølgelig gøre, som du gjort, og tage en bh på uden brystforstørrende effekt og træne dig til lidt stærkere brystmuskulatur. Hvis du løber eller hopper meget som træningsform, så sørg for at have en god stram træningsbh.

Venlig hilsen

Alexandra Gheorghe, læge.

Sidst opdateret: 20.06.2016

Seneste brevkassesvar om Sund teenager

Har du et spørgsmål til Netdoktors eksperter?

Stil dit spørgsmål her

Annonce