Annonce

Jeg har sprøjtet olie ind i mine muskler for at gøre dem større, kan jeg få det fjernet igen?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg er en mand i midten af trediverne, som for cirka 15 år siden ikke tænkte mig om, og blot ville være større. Jeg forsøgte mig med steroider , men var ikke tilfreds med resultatet. Derfor sprøjtede jeg paraffinolie i mine biceps (musklerne på forsiden af overarmen, red.). Jeg ved godt, at det ikke var et klogt valg, men jeg var ikke klogere dengang.

I dag har jeg så hårde biceps, de føles nærmest som store knuder. De generer mig ikke i hverdagen, selvom de måske ser lidt deforme ud. Jeg har fået dem scannet, men fortalte ikke lægen, at jeg havde sprøjtet olie ind, og lægerne kom frem til at det var arvæv.

Mit spørgsmål er, skal det ud igen? Kan det give blodpropper eller lignende? Det generer mig ikke og jeg kan leve med, at udseendet af mine biceps er lidt anderledes, men jeg er bekymret for om det vandrer i kroppen?

I dag dyrker jeg en del motion. Jeg løber og cykler. Jeg styrketræner ikke længere og er stor modstander af steroider. Det der gør en stor og pumpet, gør bestemt ikke en gladere - og det har lang række konsekvenser senere i livet.

Med venlig hilsen

En Spørger

Svar

Kære Spørger

Nej, man skal ikke begynde at operere noget ud. Det kommer der næppe noget godt ud af. Arvævet er opstået fordi olien har irriteret dit væv i armen. Der er ikke noget der kan vandre i kroppen og det vil således ikke give dig blodpropper eller andre skader.

Forandringerne er som de er, og bliver hvor de er. Det er desværre nogle "dyre lærepenge" du har betalt, men du behøver ikke at gå og være nervøs.

Med venlig hilsen

Hans Gad Johannsen

Speciallæge i ortopædi- og idrætskirurgi

Sidst opdateret: 03.04.2015
Annonce