Annonce

Det spurgte danskerne om i 2014

I år har Netdoktor fået 6510 spørgsmål i brevkassen. Alle spørgsmålene bliver gennemlæst og enkelte udvælges til besvarelse hos nogle af vores mange dygtige læger. Vi har samlet en oversigt over de 10 oftest stillede spørgsmål - og måske bliver du overrasket?

10) Snorken

Kan man komme af med sin snorken? Det spørgsmål stiller rigtig mange danskere i Netdoktors brevkasse, og det placerer emnet på en 10. plads. Hvis du eller din partner snorker, så betyder det sandsynligvis, at I begge sover dårligt om natten. Her kan du se, om du kan slippe for lyden - og hvorfor nogle (primært mænd) snorker .

Annonce (læs videre nedenfor)

9) Vægt/vægttab

Kan man tabe sig hurtigt - på en sund måde? Virker slankepiller? Og hvilke kure kan man stole på. Spørgsmålene om overvægt og vægttab fylder godt op i brevkassens indbakke og tager dermed en 9. plads på denne liste. Netdoktor hjælper tit med svar på, om slankepiller er et godt supplement til slankekuren - og hvordan taber man sig så på en sund måde?

8) Forhudsforsnævring

Vi får rigtig mange spørgsmål om størrelsen på penis og præstationen på lagnerne i brevkassen, men her på 8. pladsen handler det om forhuden. Spørgsmålene handler typisk om, hvornår man har en forhudsforsnævring , og om der er noget, man kan gøre ved det? Det kan du blive klogere på her .

Annonce (læs videre nedenfor)

7) Blodprop i hjertet

Vi får mange spørgsmål om blodpropper - især i hjertet. Det kan virke paradoksalt, fordi en blodprop i hjertet er så alvorligt, at man skal have et øjeblikkeligt svar fra en læge - og det får man ikke med et brevkassesvar, der typisk tager en uges tid at besvare. Men spørgsmålene om blodpropper handler typisk om en bekymring - som i dette spørgsmål omkring blodprop i hjertet hos en 20-årig pige? . Du kan selv blive klogere på blodpropper i vores artikelsamling om hjerte og blod .

6) Spiseforstyrrelser

Hvor går grænsen mellem at gå højt op i sin mad og sundhed - og gå så meget op i det, at det er sygeligt? Og hvordan ved man, om man er ved at udvikle en spiseforstyrrelse? Det spørgsmål lander tit i Netdoktors brevkasse, og det giver emnet en 6. plads på listen. Spiseforstyrrelser har mange ansigter, hvor de mest kendte er anoreksi og bulimi. Men vidste du, at ekstrem optagethed af kost og ernæring kan være første tegn på en spiseforstyrrelse?

5) Mandlig sterilisation (vasektomi) og genvinding af fertilitet

Er det endegyldigt slut med at få børn, hvis manden er blevet steriliseret? Det spørgsmål dukker ofte op i brevkassen - og placerer dermed det spændende emne på en 5. plads. Hvis du vil finde ud af, om det er endegyldigt slut med at få flere børn, når manden har fået lavet en såkaldt vasektomi, så er det lige her, du skal finde svaret .

4) Depression

På en tilfældig dag - for eksempel i dag - vil omkring 100.000-200.000 danskere have en depression. De føler sig triste, kede af det, er trætte og fulde af selvbebrejdelser. Vi får mange spørgsmål om tegn på depression i brevkassen - så mange, at det er blevet til en 4. plads på denne liste. Har du styr på, hvornår man 'bare' er i dårligt humør, og hvornår man har en depression? Det kan du blive klogere på her .

3) Angst

Man regner med, at hver femte dansker rammes af angst i løbet af deres liv. Derfor er det ikke så overraskende, at spørgsmål omkring angst rammer en 3. plads her på brevkassens top 10-liste. Angst kan vise sig på mange forskellige måder - alt fra hjertebanken og svedeture til besvimelse - men fælles for alle symptomerne er, at de kan mærkes i kroppen. Du kan læse mere om angst her .

2) Kønssygdomme

Røde pletter på penis, kløe, mærkelig lugt eller skærende smerte ved urinering. Rigtig mange skriver til os med spørgsmål, der omhandler kønsorganerne - og især, om deres symptomer kan være tegn på, at de har fået en kønssygdom . Ved du, hvilke symptomer du skal holde øje med, når det drejer sig om sygdomme på penis eller i/omkring skeden? Det kan du finde ud af her .

1) Glemt p-pille

Hvad gør man, hvis man har glemt at tage en p-pille? Kan man være gravid? Skal man passe mere på i den periode, hvor man har glemt pillen, eller er det lige meget? Rigtig mange piger har stillet dette spørgsmål, som dermed indtager en suveræn førsteplads på brevkassens Top 10-liste. Er du også i tvivl om, hvad man gør, hvis man har glemt sin pille? Find ud af det her .

Sidst opdateret: 22.12.2014

Seneste brevkassesvar om Overordnet

Har du et spørgsmål til Netdoktors eksperter?

Stil dit spørgsmål her

Annonce