5 Tips til det gode debatindlæg
Netdoktors redaktion har her sammensat en guide om, hvordan man laver et godt debatindlæg. Et godt debatindlæg giver flere læsere og øger dermed også chancen for flere gode svar. Så kig med her, hvis du gerne vil have et par fif til, hvordan dit debatindlæg bliver læst.
1. Lav en god overskrift
Lav en overskrift, som viser emnet for læseren. Overskriften er vigtig, for det er her, du skal fange andre læseres opmærksomhed. En overskrift skal kort og præcist fremhæve debatindlæggets centrale spørgsmål eller budskab:
Eksempel på en dårlig og uklar overskrift: “Hvad skal jeg gøre?”
Eksempel på en god og beskrivende overskrift: “Hvordan hjælper jeg min depressive søster?”
2. Uddyb emnet
Beskriv dit problem/dilemma grundigt. Forklar dig meget gerne kort og præcist og medtag kun de oplysninger, der er relevante for dit problem. Tænk over, hvad det er, du vil have svar på. Hvilke oplysninger har læseren brug for for at kunne hjælpe dig?
3. Vær klar og konkret
Undgå for lange sætninger og afsnit. Med korte sætninger og afsnit sikrer du dig, at læseren forstår dit indlæg og bliver hængende.
4. Sæt teksten overskueligt op
Husk at lave linjeskift for at lave luft mellem forskellige afsnit, hvis dit indlæg er langt. Det gør det lettere at læse.
5. Husk argumenter og læg op til debat
Det nytter sjældent, at man bare skriver "vitaminpiller virker ikke”. Det er en god idé at begrunde sin holdning.
Eksempel på god argumentation: "Ifølge Videnskab.dk hverken skader eller gavner vitaminpiller ikke. Jeg har selv droppet min vitaminpille om morgenen, men leder stadig efter noget, der kan hjælpe mig af med den værste vintertræthed. Har nogen et godt tip?“
Husk desuden
Husk på, at det er et debat-forum:Netdoktors debatter er til for, at du som bruger kan udveksle erfaringer med andre brugere. Hvis det, du har brug for, er en konkret, lægefaglig vurdering, anbefaler vi, at du kontakter din læge. For eksempel kan Netdoktors brugere ikke give dig svar på, om du har fået en kønssygdom eller ej, men de kan give dig gode råd om risikoen, og hvordan du beskytter dig.
Læs også gerne Netdoktors regler for god tone i debatten her