Annonce

Kærlighedslivet

At finde en kæreste

Hvordan finder man en kæreste, når huden er rød og skællet?.
Kærlighed og parforhold er en del af tilværelsen, som kan være særdeles vanskelig for psoriasispatienter. Hvordan får man en kæreste, når ens hud - i hvert fald i perioder - er rød og hævet og skæller? Det kan være et uoverstigeligt problem, især for unge mænd, som måske har svært ved at tale om lidelsen. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at tale med en psykolog. Det kan også være en stor hjælp at møde andre i samme situation. Her kan Psoriasisforeningens børne- og ungdomskurser være et godt bud.

Mange unge forsøger at skjule sygdommen ved at bruge lange bukser og langærmede bluser både sommer og vinter. De er meget blufærdige og har et stort behov for at møde andre i samme situation.

Når man kommer hjem fra et ophold ved Det Døde hav i Israel har man ofte en meget flot hud, og har lettere ved at etablere parforhold. Når man har et parforhold og kæresten ved noget om psoriasis, er der sjældent de store problemer.

Udfordringer i parforholdet

Hvis man først lever i et parforhold, er hudlidelsen en del af samlivet. Der skal måske støvsuges lidt oftere på grund af hudskæl og vaskes lidt mere end ellers på grund af brug af creme og salver. Det kan også være at den ene part skal til behandling i Israel med jævne mellemrum. Det kan være en belastning især i de unge år, hvis man har små børn, så er den ene part jo ene om de praktiske gøremål, men her må man som alle andre trække på det private netværk.

Nogle er hårdt angrebet af psoriasis på kønsorganerne. Det giver naturligvis mange gener, og er meget smertefuldt. I de tilfælde kan det være en god ide at tale med en sexolog, der kan vejlede i, hvordan man bedst kan gribe problemet an.

Læs mere om PSORIASIS

Sidst opdateret: 28.03.2011

Annonce