Annonce

Rigtig godt nytår!

Top 10: Årets mest læste artikler på Netdoktor i 2016

Året er ved at gå på hæld og et nyt nærmer sig med hastige skridt. Det giver anledning til at tage et kig på året, der er gået, og her løfter vi sløret for de 10 mest læste artikler på Netdoktor i 2016.


1. Mavesmerter

Artiklen om mavesmerter indtager førstepladsen på dette års hitliste. Rigtig mange danskere døjer med maveproblemer, og smerter og ubehag i maveregionen kan skyldes mange forskellige ting. Det afspejler sig således også i vores trafik.


2. Kold lungebetændelse

Det er ikke overraskende, at vores artikel om kold lungebetændelse ligger i toppen af dette års liste. Statens Serum Institut varslede nemlig i efteråret en epidemi med kold lungebetændelse, og det fik rigtig mange brugere til at besøge vores artikel om netop dette.


3. Blærebetændelse

Urinvejsinfektion eller blærebetændelse er en temmelig generende lidelse, som særligt rammer kvinder. Lad os håbe, at de mange søgninger gav anledning til at få bugt med problemet.


4. Depression

På en tilfældig dag vil mellem 100.000 og 200.000 danskere have en depression. De søger ofte på nettet for at finde oplysninger, hjælp og kontakt til andre i samme situation. Desuden søger mange pårørende også på nettet om depression for at kunne forstå og hjælpe deres nærmeste bedst muligt.


5. Lungebetændelse

Vores artikel om lungebetændelse er også at finde blandt vores mest populære artikler. I Danmark indlægges cirka 15.000 personer årligt med lungebetændelse, og mange flere behandles for sygdommen hos de praktiserende læger. Der er derfor ikke noget at sige til, at rigtig mange af vores læsere finder vej til Netdoktors hjemmeside gennem netop denne artikel.


6. D-vitamin

D-vitamin og D-vitaminmangel er et emne, der optager mange danskere. Det skyldes i høj grad, at medierne med jævne mellemrum sætter fokus på, at danskerne fra det kolde Danmark kan lide af D-vitaminmangel, og det får altså brugerne til søgetasterne. I virkeligheden er det de færreste, der har behov for tilskud af D-vitamin. Se her, om du er i risikozonen

En anden årsag til interessen for D-vitamin skyldes, at Sundhedsstyrelsen i juli måned advarede mod D-vitamindråber, efter flere spædbørn var blevet forgiftet. Det fik alle større og mindre danske medier til at sætte D-vitamin på dagsordenen.


7. Symptomer på stress

Vores artikel om stress er igen i år blandt vores mest læste, og det er der ikke noget at sige til. Omkring 430.000 danskere har symptomer på stress, og det kan i værste fald have alvorlige konsekvenser. Det glæder os derfor at se, at danskerne tager stress alvorligt ved aktivt at søge information og gode råd om emnet.


8. Influenza

Intet år uden influenza. Sygdommen giver ømhed i muskler og led, hovedpine og feber og varer normalt op til en uge. Da influenza forårsages af virus, kan den ikke behandles med penicillin, og derfor besøger mange af vores læsere gerne Netdoktor for at læse om vaccination og gode råd til at komme hurtigt igennem sygdommen.


10. Blodtryk

Vores artikel om blodtryk og blodtryksmåling er en 'Netdoktor-klassiker', og interessen rettede sig i 2016 særligt mod artikler om forhøjet blodtryk og blodtryksmåling.


Netdoktor ønsker alle vores læsere et lykkebringende nytår.


Sidst opdateret: 14.12.2016

Seneste brevkassesvar om Overordnet

Har du et spørgsmål til Netdoktors eksperter?

Stil dit spørgsmål her

Annonce