Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Slip for fedtet hud

Er du træt af, at folk kan bruge din pande som spejl? Føles næseryggen som en skøjtebane? Fedtet hud er et problem, som de fleste kender til. Læs med her, og få tips til, hvordan du kommer problemet til livs.

Offentliggjort: 17. August 2020

Er du træt af, at folk kan bruge din pande som spejl? Føles næseryggen som en skøjtebane? Fedtet hud er et problem, som de fleste kender til. Læs med her, og få tips til, hvordan du kommer problemet til livs.

Glinsende og olieret hud er et problem, som de fleste er stødt på. Mange forbinder det måske mest med teenage-årene, men faktisk er det også som voksen ganske normalt at opleve, at huden ind imellem føles fedtet.

Ifølge farmaceut fra online-apoteket Apopro, Thi Lisa Le, skyldes fedtet hud en overproduktion af talg, der er hudens naturlige fedtstof.Man kan opleve fedtet hud mange steder. Det ses dog hyppigst i ansigtet i det, der kaldes T-zonen, altså panden, næsen og hagen.

Læs også: Sådan får du bugt med armsved

5 gode råd

Thi Lisa Le har 5 gode råd til dig, der gerne vil mindske fedtet hud.

1. Drik masser af væske.

Huden producerer ekstra talg, hvis den føles dehydreret. Derfor er det vigtigt at indtage masser af væske, så man mindsker talgproduktionen.

2. Fugt huden med creme.

Det er en god ide at holde huden fugtig ved hjælp af en god fugtighedscreme- eller serum. Det er dog vigtigt ikke at overgøre det.

3. Vask makeupbørster og -svampe.

Makeup-redskaber bør vaskes, så snart de begynder at blive nussede og se brugte ud. Det er for at undgå, at bakterier fra redskaberne bliver smurt ud i hele ansigtet.

4. Vask ansigtet.

Sørg for at vaske ansigtet to gange om dagen for at fjerne overskydende fedt. Det er vigtigt ikke at overrense huden, da man så vil komme til at fjerne hudens naturlige barriere. Det kan resultere i enten meget tør eller meget fedtet hud.

Tilmeld dig vores nyhedsbreve!

Du kan til enhver tid afmelde vores nyhedsbreve ved at klikke på linket i bundet af nyhedsbrevet. Her kan du læse mere om Netdoktors privatlivspolitik .

5. Hold øje med vejret.

Din huds tilstand kan også afhænge af, hvordan vejret er udenfor. Om vinteren, når det er koldt, bliver huden mere tør. Huden forsøger at kompensere ved at producere mere talg. Det gør altså huden fedtet. Om sommeren, når det er varmt, bliver huden varm og svedig, hvilket fremmer udskillelsen af talg.

Læs også: Hævede morgenøjne - hvad stiller jeg op?

Hvem får fedtet hud?

Nogle mennesker er mere udsatte for fedtet hud end andre. Der kan blandt andet være visse genetiske faktorer, der gør, at man er tilbøjelig til at få fedtet hud.

Fedtet hud kan også være hormonelt. Det er derfor, man ofte ser det hos teenagere, men det kan også ramme gravide eller folk i overgangsalderen. Der er også nogle medicintyper, der gør huden fedtet.

Man kan også få fedtet hud, hvis man spiser fed, salt og sukkerholdig mad, hvis man er stresset eller hvis man bruger forkerte hudplejeprodukter.

Fedtet hud kan mindskes ved at benytte ovenstående råd, men har du brug for en hurtig løsning, kan man bruge det såkaldte “blotting paper”. Det er et stykke papir, som absorberer overskydende fedt fra huden. Denne løsning giver ikke et permanent resultat.

Gode råd fra apoteket

Hvis du gerne vil mindske fedtet hud, anbefaler apotekeren, at du husker at drikke rigeligt med væske, vasker ansigtet to gange om dagen og sørger for at holde dine makeup-redskaber friske og rene.

 • Eksempel på midler: Fugtighedscremer
 • Få flere nyheder om sundhed i Netdoktors nyhedsbrev


  Kilder: Thi Lisa Le, farmaceut ved online-apoteket Apopro

  Kommentér denne artikel

  Der er endnu ingen kommentarer på denne side


  Du har fravalgt en eller flere cookies, hvilket kan påvirke visse udvidede funktioner på siden.

  Annons