Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Tørre læber i vinterkulden

Vores læber er udsat for meget. Særligt temperaturskift kan være hårdt for dem, og de kan blive helt tørre og sprukne. Her kan du få gode råd til, hvordan du passer godt på dine læber i vinterkulden.

Offentliggjort: 8. November 2021

Vores læber er udsat for meget. Særligt temperaturskift kan være hårdt for dem, og de kan blive helt tørre og sprukne. Her kan du få gode råd til, hvordan du passer godt på dine læber i vinterkulden.

Det er ved at blive vinter og meget koldt udenfor. For mange er den kolde årstid ofte ledsaget af et par læber, der tørrer ud, sprækker, revner og gør ondt.

Men hvorfor bliver vores læber så tørre, når temperaturen begynder at bevæge sig nedad?

Vi har spurgt farmaceut ved online-apoteket Apopro Thi Lisa Le. Ifølge hende er vores læber en meget udsat del af kroppen, fordi huden på læberne er så tynd. Desuden sidder der ingen talg- eller svedkirtler på læberne, så det fedtlag, som sidder på resten af kroppen og nedsætter fordampningen fra huden, sidder altså ikke på læberne. Huden på læberne har heller ikke pigment ligesom resten af huden, og derfor er den ikke beskyttet mod solen.

Læs også: Har du sunde negle?

Gode råd mod tørre læber

Hvis du er træt af dine tørre læber, så er der heldigvis hjælp at hente her. Vi har nemlig spurgt Thi Lisa Le om hendes bedste tips til at få læberne godt igennem vinterkulden.

1. Brug læbepomade ofte

Brug gerne en neutral læbepomade uden smags- og duftstoffer. De stoffer kan nemlig udtørre læberne endnu mere. Hvis solen skinner, kan det være en god idé at bruge en læbepomade med solbeskyttelse i.

2. Brug en mild lip scrub

Den eksfolierer læberne blidt, så du får dine bløde læber tilbage.

3. Undgå at fugte læberne med spyt

I spyttet sidder nemlig nogle enzymer, der virker fedtopløsende. Spyttet kan altså fjerne den lille mængde af naturlige olier og fedtstof, der sidder på læberne, og gøre dem endnu mere udsatte.

4. Prøv så vidt muligt at trække vejret gennem næsen

Tilmeld dig vores nyhedsbreve!

Du kan til enhver tid afmelde vores nyhedsbreve ved at klikke på linket i bundet af nyhedsbrevet. Her kan du læse mere om Netdoktors privatlivspolitik .

Temperaturskiftet mellem den varme luft, du puster ud, og den kølige luft du trækker ind, kan nemlig få fugten på læberne til at fordampe og dermed udtørre læberne yderligere.

5. Drik rigeligt med væske

Noget, der også kan forårsage tørre læber, er væskemangel. Derfor er det en god idé at være opmærksom på, hvor meget væske du drikker i løbet af dagen.

Gode råd fra apoteket

Det er vigtigt at passe godt på læberne, der er udsat for meget. Ellers begynder de at sprække og gøre ondt.

 • Oversigt over produkter til pleje af læberne
 • Se en oversigt over Netdoktors nyhedsbreve og tilmeld dig her


  Kilder: Farmaceut ved online-apoteket Apopro Thi Lisa Le

  Kommentér denne artikel

  Der er endnu ingen kommentarer på denne side


  Du har fravalgt en eller flere cookies, hvilket kan påvirke visse udvidede funktioner på siden.

  Annons