Annonce
Bøger

100 års retsmedicin - Til gavn for de levende

Død, ulykker, mord, misbrug og voldtægt er substansen i beretningen om 100 års retsmedicin. Læseren inviteres ind i et fascinerende fagmiljø, som løser en væsentlig samfundsopgave, de fleste kender fra krimigenren, men de færreste får adgang til.

'100 års retsmedicin' udfolder dødens danmarkshistorie de sidste 100 år, som aarhusianske retsmedicinere har deduceret sig frem til efter utallige obduktioner - af de nyfødte babyer, som deperate mødre af skam druknede i søer i 1920'erne, af 1950'ernes ofre for kulilteforgiftning og af nutidens unge, der dør af en overdosis narkotika. For hvert årti har været domineret af en række specielle dødsårsager. I 1960'erne led mange danskere for eksempel af den vildfarelse, at bilister havde større chance for at overleve en trafikulykke, hvis de blev slynget ud af bilen. Det var takket være blandt andet aarhusianske retsmedicineres uafviselige dokumentation, at den ellers store modstand i befolkningen mod de bøvlede sikkerhedsseler døde ud.

Bogen er fuld af enkeltsager om alt fra obduktion af moselig, om rovmordet på et landpostbud og om Kaj Munks likvidering med to skud i tindingen og et enkelt i nakken.


Jakob Kehlet, 100 års retsmedicin - til gavn for de levende, Aarhus Universitetsforlag, 220 sider.


Se oversigt over kulturstof

Sidst opdateret: 05.04.2019

Annonce