Annonce
Bøger

Grundbog i belastningspsykologi

Psykolog Jette Høgsted har skrevet en grundbog til professionelle, der arbejder i et mentalt højrisikojob – det vil sige et job, hvor man bliver konfronteret med ulykker, trusler, traumer, overgreb, død eller andre voldsomme begivenheder gennem sit møde med kriseramte eller traumatiserede mennesker, eller et job, som på en anden måde stiller store krav om indlevelse og om at håndtere smertefulde følelser.

'Grundbog i belastningspsykologi' retter sig således mod læger og sygeplejersker, psykologer og præster, jordemødre og social- og sundhedsassistenter, politi og jurister, soldater og fængselsbetjente, socialrådgivere og sagsbehandlere, krigskorrespondenter og fotografer, nødhjælpsarbejdere og klimafolk og andre faggrupper, der arbejder i et mentalt højrisikojob. Bogen kan med fordel også læses af ansatte i andet risikobetonet arbejde som for eksempel arbejdet til søs eller som ingeniør i et højrisikoområde.

'Grundbog i belastningspsykologi' er en lettilgængelig bog bestående af korte faktuelle afsnit, illustrationer, modeller og citater. Bogen bygger på den forståelse, at forebyggelse af mental slagside er en holdsport, der kun lykkes, hvis alle i organisationen forstår deres rolle og ansvar. Bogen er både til studerende, ansatte og ledere og til de fagpersoner, der til daglig arbejder med at skabe et godt og bæredygtigt arbejdsmiljø.


Rikke Høgsted: Grundbog i belastningspsykologi, Forlaget Ictus, 254 sider.


Se oversigt over kulturstof

Sidst opdateret: 17.08.2018

Annonce