Annonce
Bøger

Nadia Nadim - Folkehelt og snart læge

Det var slet ikke meningen, at Årets Dansker 2017, fodboldspilleren Nadia Nadim, skulle være dansk. Hun er født ind i en velhavende familie i Afghanistan, hvis liv blev totalt forandret, da faren, som var general i den afghanske hær, blev bortført og henrettet af Taliban, da Nadia var bare ni år gammel. Et par år senere tog Nadias mor konsekvensen af de dystre fremtidsudsigter for sine i alt fem døtre og flygtede ud af landet. Storbritannien var målet, men familien endte ved et tilfælde i Randers. Sin første tid i Danmark tilbragte Nadia i et asylcenter i Nordjylland, hvor hun snart viste ekstraordinære evner i den lokale fodboldklub.

Med sin charmerende frækhed har hun siden spillet sig ind i danskernes hjerter, og under EM i kvindefodbold i 2017 blev den legesyge stjerneangriber et folkeeje.

I dag spiller hun professionelt for Manchester City og er en af de største profiler på det danske landshold. Hun er desuden næsten færdig med sit medicinstudium på Aarhus Universitet og fremhæves i flere sammenhænge som et forbillede for mange – ikke mindst unge kvinder. I denne selvbiografi fortæller hun sin dramatiske historie.


Nadia Nadim: Min historie, Politikens Forlag, 208 sider.


Se oversigt over kulturstof

Sidst opdateret: 13.06.2018

Annonce