Annonce

Skriveterapi for pårørende

Ved at skrive om dine tanker og følelser får du ikke blot større overskud og glæde i dit liv, du bliver også mere robust i din omsorgsrolle. Det kommer ikke kun dig til gavn, men smitter også positivt af på den, du yder omsorg.

Bogen kommer ind på en række fælles emner for pårørende, herunder hvordan du kan:

  • håndtere dine bekymringer
  • bearbejde ubehagelige oplevelser
  • vække din glæde og taknemmelighed
  • tackle problemer med familien

… og meget mere.

Du finder på masser af skriveøvelser og inspiration fra andre pårørende, der har haft gavn af øvelserne. Adskillige undersøgelser viser, at det styrker vores psykiske og fysiske helbred at skrive om vores tanker og følelser. Vi kan fx blive mindre angste og mindre deprimerede af at skrive, ligesom vi kan styrke vores arbejdshukommelse og sove bedre. Skriveterapi påvirker også vores immunforsvar, så vi ikke så ofte bliver syge.

Skriveterapi kræver ingen forudsætninger og kan passes ind i selv den mest krævende hverdag, fordi du kun behøver at skrive i kort tid ad gangen for at få et godt udbytte.

Om forfatteren

Annette Aggerbeck er psykoterapeut, journalist og cand.jur. Hun har udviklet skriveterapi som et redskab til selvudvikling og er forfatter af flere bøger om skriveterapi. Annette har haft demens i familien og kender personligt til udfordringerne som pårørende. Hun afholder blandt andet gruppeforløb, hvor pårørende laver skriveøvelser i kombination med samtaler og korte meditationer. Denne bog bygger blandt andet på hendes erfaringer fra disse grupper og fra skriveterapeutiske forløb med klienter.


Annette Aggerbeck, Skriveterapi for pårørende, Forlaget Respekta


Se oversigt over kulturstof

Sidst opdateret: 08.04.2021

Annonce