Middagsretter - fisk og skaldyr
6 personer
750 g. tyk torskefilet (ikke halestykker)
1,5 dl. hvidvin (tør)
720 g. kartofler
1 dl. cremefraiche (9 %)
1 bdt. bladselleritop (eller hakket persille)
2 spsk. peberrod (fintrevet)
2 stk. æggeblommer
200 g. gulerødder
200 g. porre
200 g. persillerod
150 g. selleri
Sådan gør du:
Skær grønsagerne i tynde stave (julienne). Kom grøntsager, vin, lidt vand og salt i en gryde og kog væden væk ved kraftig varme. Smag til med salt og peber.
Fordel grønsagerne i et ovnfast fad.
Kog kartoflerne møre i vand UDEN salt. Hæld vandet fra, gem lidt til mosen. Pisk kartoflerne med lidt kogevand og cremefraiche. Rør persille/blegselleri og peberrod i og smag til med salt og peber. Rør æggeblommerne i.
Tænd ovnen på 220 grader.
Drys torsken med salt og peber og læg den på grøntsagerne. Fordel kartoffelmosen over torsken i et tykt lag.
Sæt fadet i ovnen i cirka 20 minutter til mosen er pænt gylden.
Energi-information pr. portion
Energi 340 kcal / 1415 KJ
Fedt 5 g.
Kulhydrat 41 g.
Protein 31 g.
Alkohol 2 g.
Kostfibre 10 g.