Annonce

Sundhed er at nyde livet

Netdoktors brugere er enige: Samfundet er præget af sundhedshysteri. Det vigtigste for sund levevis er at nyde livet - også den usunde del.

I sidste uge satte Netdoktor fokus på Tænketanken Mandag Morgen og TRYGfondens undersøgelse: Mellem broccoli og bajere. Den viste at 4 ud af 10 danskere erklærer sig enige i, at ”Sundhed fylder for meget i den offentlige debat.”

Det inspirerede Netdoktor til at spørge om brugernes syn på sagen. I den forbindelse har 789 personer besvaret spørgsmålet: Mener du, at samfundet er præget af sundhedshysteri? Resultaterne viser, at Netdoktors brugere er ret enige. 59% af deltagerne har nemlig svaret ja til, at de synes, der er for meget sundhedshysteri.

Netdoktors undersøgelse går altså hånd i hånd med Tænketanken Mandag Morgen og TRYGfondens undersøgelse. De viser nemlig begge, at danskerne er trætte af at høre om sundhed.

Læs også: Danskerne er trætte af at høre om sundhed

Det handler om at have det godt

Tænketanken og TRYGfondens studie tyder desuden på, at sundhed ikke bare handler om at undgå det usunde for danskerne.

Når danskerne skal vurdere, hvad der er vigtigst for sund levevis, deler “At nyde livet, også selvom det indimellem er usundt” og “at undgå rygning” en førsteplads.

I 2011 lå “at nyde livet” på en 6. plads, men er altså nu steget i graderne. Danskerne har altså ændret holdning til sundhed, og mener nu, at der også skal være plads til det usunde. Det afspejler, at danskerne har et bredt og komplekst syn på sundhed: Sund levevis handler om at have det godt, og ikke blot om at have en sund krop.

Du kan læse hele rapporten her

Få flere nyheder om sundhed i Netdoktors nyhedsbrev


Kilder: Mellem broccoli og bajere og Netdoktors egen side: Danskerne er trætte af at høre om sundhed.

Sidst opdateret: 07.06.2017

Annonce