Børnesår giver irriterende, kløende sår, som er smitsomme. Læs her, hvordan du mindsker risikoen for smitte til resten af familien, hvis dit barn har fået børnesår.
Børnesår er en hudinfektion, som giver små, pusfyldte blærer på huden og senere sår med skorper på. Tilstanden kan nemt sprede sig på skoler og institutioner, da den smitter via kontakt.
Børnesår behandles normalt med antibiotikasalve, som udskrives af lægen. Dog kan man også selv gøre noget for, at barnet ikke smitter familien eller øvrige børn. Farmaceut hos Apopro online-apotek, Thi Lisa Le giver her tips til at håndtere børnesår.
Undgå så vidt muligt at barnet rør sårene og derved spreder smitten. Det samme gælder med at pille næse, sutte på fingrene og lignende.
Hjælp barnet med at huske at vaske hænder ofte. Det minimerer spredningen af bakterier.
Håndsprit fjerner effektivt bakterier og mindsker derved smitte.
Bakterier vil også sætte sig på disse ting, hvor de kan videreføres til den næste, som bruger genstanden. Del derfor ikke håndklæde eller andet med en, som har børnesår.
Lange negle kan være hjemsted for bakterier, så det er en god idé at klippe barnets negle korte.
Ved behandling med salve er det vigtigt at få opblødt skorperne og fjerne dem. For det er under disse skorper, bakterierne lever, og behandlingen bliver derfor langt mere effektiv, når skorperne er fjernet. Opblød skorperne med varmt vand og fjern dem nænsomt.
Du kan eventuelt bruge en sæbe eller en creme med klorhexidin, som har antibakteriel virkning.
Disse tips skal som sagt hjælpe med at mindske smitte. Hvordan selve behandlingen skal foregå, afgøres af ens egen læge. Kontakt derfor din læge, hvis du tror, at dit barn har fået børnesår.
Læs mere om symptomer og behandling her: Børnesår.
Få flere nyheder om sundhed i Netdoktors nyhedsbrev
Børnesår er smitsomt, så sørg for god hygiejne. Brug eventuelt en håndsprit. Creme og sæbe med klorhexidin har også antibakteriel virkning.
Kilder: Farmaceut hos Apopro online-apotek, Thi Lisa Le og Netdoktors artikel om Børnesår.
Sidst opdateret: 10.01.2019