Annonce

Er dit blå sygesikringskort udløbet?

I løbet af 2019 udløber omkring 2 millioner blå sygesikringskort. Så hvis du skal på ferie i et EU-land, skal du huske at bestille et nyt. Læs her, hvad kortet dækker.

Hvis du skal rejse inden for EU i sommerferien, er det en god idé at tjekke udløbsdatoen på dit blå sygesikringskort. Omkring 2 millioner blå sygesikringskort udløber nemlig i løbet af 2019.

Du kan bestille kortet på borger.dk. Det tager 2-3 uger fra du bestiller kortet, til du modtager det med posten. Du får dog sendt et midlertidigt bevis på Digital Post på borger.dk, så du ikke står uden dækning, mens du venter på det fysiske kort.

Det dækker kortet

Det blå EU-sygesikringskort skal bruges, når du rejser til et EU-land samt Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Her giver det ret til behandling på samme vilkår, som borgerne i det land, du rejser i. Du er dog kun dækket for behandling på offentlige behandlingssteder og hos behandlere, som har en aftale med landets offentlige sygesikring. I mange lande er det offentlige sundhedsvæsen ikke lige så stort som i Danmark. Hvor godt, du er dækket med det blå sygesikringskort, afhænger altså af, hvor du rejser hen. Derfor er det altid en god idé at have en privat rejseforsikring.

Læs også: Hvis du bliver syg eller kommer til skade i udlandet

Det dækker kortet ikke

EU-sygesikringskortet dækker ikke:

  • Behandling hos private læger, hospitaler m.v., som ikke er en del af landets offentlige sygesikring.
  • Lægeordineret hjemtransport.
  • Hjemtransport ved død.
  • Hvis man tager til udlandet med det formål at få behandling.
  • Egenbetaling som landets egne borgere også skal betale.
  • Hvis du er blevet behandlet hos en privat læge, klinik eller hospital, som EU-sygesikringskortet ikke dækker, har du dog stadig mulighed for at søge refusion hos din region. Det kan du gøre på Styrelsen for Patientsikkerheds hjemmeside.

Få flere nyheder i Netdoktors nyhedsbrev


Kilder: TV2, borger.dk, og Netdoktors egen artikel: Hvis du bliver syg eller kommer til skade i udlandet

Sidst opdateret: 17.06.2019

Annonce