Annonce

Få et corona-pas til din ferie

Skal du rejse til et land, hvor du skal kunne dokumentere, at du er testet negativ for corona-virus, så kan du nu få et corona-pas til ferien.

Det er blevet muligt at rejse på sommerferie til visse lande igen, efter at grænserne har været lukket for at forhindre corona-smitte. Men flere lande har for at holde smitten under kontrol indført rejserestriktioner for turister og erhvervsrejsende.

I nogle lande kan det være en betingelse for indrejsen, at man er testet negativ for corona-virus.

Har du behov for at kunne dokumentere, at du er testet for negativ for sygdommen, er det nu muligt at få et såkaldt COVID-19-pas til din rejse. Det oplyser Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse.

- Flere steder vil man kunne møde et krav om at kunne dokumentere en negativ COVID-19 test, og med det nye COVID-19-pas har vi nu et digitalt tilbud til danskere, som har brug for at kunne medbringe en officiel dokumentation for test på deres rejse, siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke.

Læs også: Hold en corona-venlig fest

Gratis tilbud

Det er gratis at hente sit COVID-19-pas, når man har fået foretaget en test. Testen foretages inden afrejsen af Testcenter Danmark, som har teststeder i hele landet.

Når man har fået taget en test og er blevet testet negativ, kan man hente passet ved at logge ind på sundhed.dk med dit NemID. Under “Dine Sundhedsdata” vil passet være tilgængeligt til download og print, såfremt testen er negativ, og den ikke er over syv dage gammel. Passet vil være tilgængeligt, så snart laboratoriet har et svar på din corona-test.

COVID-19-passet er i første omgang tilgængeligt for personer over 18 år, men skal du have dit barn med på rejsen, vil det fra midten af juli også blive muligt at hente børnepas.

Læs også: Rejseapoteket

Vær særligt opmærksom

I visse lande kan der gælde særlige regler om test og testdokumentation, og disse regler kan ændres med kort varsel.

For eksempel kræver Ukraine, at man har en sygeforsikring, der kan dække corona-relaterede udgifter under opholdet, og i Spanien kræves det, at man inden indrejse til landet udfylder en formular, hvor man blandt andet skal angive, om man har været smittet med corona og i hvilken grad.

Sundheds- og Ældreministeriet anbefaler, at man som rejsende altid sørger for at holde sig opdateret om de gældende regler i det land, man gerne vil rejse til.

Få flere nyheder om sundhed i Netdoktors nyhedsbrev


Kilder: Sundheds- og ældreministeriet og Udenrigsministeriets rejsevejledninger

Sidst opdateret: 13.07.2020

Annonce