Annonce

Modermælkserstatning: Forebyg mælkeallergi hos din baby

Har din nyfødte baby brug for modermælkserstatning? Så har Sundhedsstyrelsen netop opdateret anbefalingerne for, hvordan du kan forebygge mælkeallergi hos dit barn.

Tidligere har Sundhedsstyrelsen anbefalet, at spædbørn, der havde brug for modermælkserstatning, enten som supplement til modermælk eller som erstatning for modermælk, fik højt hydrolyseret modermælkserstatning eller aminosyrebaseret modermælkserstatning, de første fire måneder af deres liv, for at mindske risikoen for mælkeallergi. Nu anbefaler de, at det kun er den første uge af barnets liv, at det får denne form for modermælkserstatning.

Hydrolyseret- og aminosyrebaseret modermælkserstatning

  • Højt hydrolyseret- og aminosyrebaseret modermælkserstatning indeholder protein, der er blevet helt eller delvist nedbrudt på forhånd. Det gør, at barnet har nemmere ved at optage det.
  • Højt hydrolyseret- eller aminosyrebaseret modermælkserstatning kan stadig gives til barnet efter den første uge, men nye undersøgelser viser, at det ikke har betydning, når det kommer til at forebygge mælkeallergi.

Samtidig anbefaler Sundhedsstyrelsen, at man undgår almindelig komælksbaseret modermælkserstatning den første uge af barnets liv. De nye anbefalinger gælder uanset om barnet er disponeret for allergi eller ej.

Læs også: Kosttilskud til babyer og små børn

Fravalg af fødevarer mindsker ikke risikoen for, at dit barn udvikler allergi

Hvis du som gravid eller ammende har overvejet, om du bør undgå at spise potentielt allergifremkaldende fødevarer, er det ikke nødvendigt. Der er nemlig ikke noget der tyder på, at et fravalgt af specifike fødevarer nedsætter risikoen for, at dit barn udvikler fødevareallergi.

I stedet anbefales gravide og ammende at spise varieret og følge de officielle kostråd, som blandt andet handler om at spise planterigt, varieret og ikke for meget. Du kan læse mere om de officielle kostråd her. Derudover er der nogle særlige råd til dig, der er gravid og ammende, som du kan finde her.

Få flere nyheder i Netdoktors nyhedsbrev


Kilder: sst.dk, sst.dk, pro.medicin.dk, altomkost.dk

Sidst opdateret: 13.06.2022

Annonce