Annonce

Pollen-vaccine kan reducere allergi-gener


Mange pollenallergikere kan få glæde af en vaccine, der kan reducere deres allergi-gener betydeligt og gøre nogle helt fri for generne. Dog er det kun 10.000 ud af en million danskere, der lider af høfeber, som vælger at få vaccinen.

Læs også: Hvornår har man høfeber?

Man anslår, at cirka 1 million dansker lider af pollenallergi, eller det, mange også kalder for høfeber, der er kendetegnet ved for eksempel kløende, røde og irriterede øjne og en næse, der løber.

Symptomerne dukker typisk op i foråret, når pollentallet stiger. Pollen er små partikler fra blomster og træer, der spredes med vinden.

Få bliver vaccineret

Men kun cirka 10.000 vælger at blive vaccineret for høfeber. Peter Plaschke med speciale i medicinsk allergologi mener, at det er alt for få:

- Hvert år er der mange, der har symptomer på pollenallergi og generes af det, fordi de ikke har fået den rigtige behandling i tide. Har man generende allergi, selvom man har fulgt anbefalingerne om dagligt forebyggende medicinsk behandling med antihistamin og næsespray med lokaltvirkende binyrebarkhormon, bør man overveje vaccination, siger han.

Læs også: 7 gode råd mod pollenallergi

Vaccine til næste høfebersæson

De, der måtte ønske at få vaccinen, bliver dog desværre nødt til at vente til næste høfebersæson, da man skal allergitestes lige i starten af høfebersæsonen. Først efter sæsonen er slut, kan behandlingen gå i gang. Vaccinen kan foregå ved flere indsprøjtninger eller ved daglige smeltetabletter.

FÅ FLERE NYHEDER OM DIN SUNDHED HER!


Kilde: Kristeligt Dagblad

Sidst opdateret: 19.04.2016

Annonce