Ingredienser 2 personer)
-
500 gram Svinekød, hakket, ca. 6% fedt
-
1½ tsk Salt
-
½ tsk Peber
-
1 Æg
-
½ Løg
-
2 dl Skummetmælk 0.5 % fedt (Minimælk)
-
1 dl Hvedemel
-
1½ spsk Olivenolie
-
3-4 Gulerødder, ca 250 gram
-
250 gram Blomkål i buketter
-
2 dl Grøntsagsbouillon
-
250 gram Grønne ærter, dybfrost
-
Majsstivelse eller Maizena
-
evt. lidt frisk Estragon
- 1 bundt Persille
Sådan gør du
Rør kødet med salt. Tilsæt peber, æg og revet løg. Tilsæt melet. Rør herefter mælken i. Varm olien på en pande ved god varme. Form farsen til frikadeller med en spiseske. Brun frikadellerne ca. 2 minutter på hver side, ca. 4 minutter i alt. Skru ned til middel varme. Vend - og steg frikadellerne ca. 4 minutter på hver side, ca. 8 minutter i alt, til de er gennemstegte. Servér 4 frikadeller til middagen. Skær gulerødderne i meget grove stykker og blomkålen i buketter. Kog gulerødderne i bouillonen i nogle minutter. Tilsæt blomkålen og kog et par minutter mere. Tilsæt ærterne og jævn med majsstivelse udrørt i lidt vand. Smag stuvningen til med salt, peber, et par kviste estragon og hakket persille.
Tips :
-
De øvrige frikadeller kan fryses til senere brug til frokost eller middag. En del af farsen kan evt. bruges til kødboller, farsbrød eller farserede peberfrugter.
-
150 g 'Pandestegte frikadeller - max 3 % fedt' pr. person kan bruges i stedet for de hjemmelavede.
- Brug evt. frosne grøntsager til de persillestuvede grøntsager.
Energi-information
Energi-information pr. person | ||
---|---|---|
Energi | 922kcal / 3872kJ | |
Fedt | 34g | |
Kulhydrater | 84g | |
Protein | 79g | |
Alkohol | 0g | |
Kostfibre | 16g | Kilde: Danske Slagterier, Opskriften er udarbejdet af Pernille Vibeke Lehn. |