500 gram Svinekød, hakket, ca. 6% fedt
1½ tsk Salt
½ tsk Peber
1 Æg
½ Løg
2 dl Skummetmælk 0.5 % fedt (Minimælk)
1 dl Hvedemel
1½ spsk Olivenolie
3-4 Gulerødder, ca 250 gram
250 gram Blomkål i buketter
2 dl Grøntsagsbouillon
250 gram Grønne ærter, dybfrost
Majsstivelse eller Maizena
evt. lidt frisk Estragon
Rør kødet med salt. Tilsæt peber, æg og revet løg. Tilsæt melet. Rør herefter mælken i. Varm olien på en pande ved god varme. Form farsen til frikadeller med en spiseske. Brun frikadellerne ca. 2 minutter på hver side, ca. 4 minutter i alt. Skru ned til middel varme. Vend - og steg frikadellerne ca. 4 minutter på hver side, ca. 8 minutter i alt, til de er gennemstegte. Servér 4 frikadeller til middagen. Skær gulerødderne i meget grove stykker og blomkålen i buketter. Kog gulerødderne i bouillonen i nogle minutter. Tilsæt blomkålen og kog et par minutter mere. Tilsæt ærterne og jævn med majsstivelse udrørt i lidt vand. Smag stuvningen til med salt, peber, et par kviste estragon og hakket persille.
Tips :
De øvrige frikadeller kan fryses til senere brug til frokost eller middag. En del af farsen kan evt. bruges til kødboller, farsbrød eller farserede peberfrugter.
150 g 'Pandestegte frikadeller - max 3 % fedt' pr. person kan bruges i stedet for de hjemmelavede.
Energi-information pr. person | ||
---|---|---|
Energi | 922kcal / 3872kJ | |
Fedt | 34g | |
Kulhydrater | 84g | |
Protein | 79g | |
Alkohol | 0g | |
Kostfibre | 16g | Kilde: Danske Slagterier, Opskriften er udarbejdet af Pernille Vibeke Lehn. |
Sidst opdateret: 15.12.2009