Annonce

Petting og samleje

Hvad er petting?

Ordet er engelsk og betyder kæleri. I forbindelse med sex er petting et seksuelt samvær mellem to mennesker, som kæler med hinanden seksuelt med eller uden udløsning og uden, at det fører til samleje. Ved petting kysser, kæler og leger man med hinandens kroppe og kønsorganer, så den seksuelle spænding stiger. Selvom det ikke er målet i sig selv, så ender det som regel med, at den ene eller begge parter får udløsning. Petting kan også kaldes en slags gensidig onani . Petting kan være en ganske god måde for et par at have sex på, hvis et rigtigt samleje ikke lige er sagen eller ikke kan gennemføres af praktiske grunde i den pågældende situation. Almindeligt kysseri, krammeri og kæleri bliver til petting, hvis kønsorganerne efterhånden tages med i brug.

Ved kæresteri mellem helt unge er petting den almindelige og naturlige form for sex med hinanden. Specielt på det tidlige tidspunkt, hvor samleje endnu ikke er aktuelt. Men det er det første sunde og naturlige skridt på vejen. Mange kærestepar er, i hvert fald i begyndelsen, tilfredse med denne måde at give sig selv lov til at have sex på.

Fortsat petting over år bruges nok mest af par, hvor pigen på grund af tradition og moral ikke må have samleje før ægteskab. På den måde kan beviset på uskyld - mødomshinden - bevares, selv med et dejligt og livligt sexliv, hvor alt andet er tilladt. En fin måde at praktisere seksuallivet på, når de unge har trang til at eksperimentere og elske uden at måtte gøre det "rigtigt".

Lejlighedsvis petting praktiseres af de fleste livet igennem som en naturlig del af at varieret sexliv.

Annonce (læs videre nedenfor)

Hvad foregår der ved petting?

Det, der foregår ved petting er ofte noget lignende det, der betegnes forspillet til det egentlige samleje. Man kæler for hinanden, pirrer kønsorganerne med hænderne, fødderne, kroppen eller munden, som man nu har lyst til det. Alt er tilladt og normalt, så længe begge parter kan lide det og er med på det.

I et seksuelt forhold er ærlighed med hensyn til trang og lyst helt afgørende for, om der kommer noget gensidigt varmt, pirrende og tilfredsstillende ud af det. Man skal give klart signal til sin partner om, hvad man har lyst til. Og man skal give lige så klart signal om, hvad man ikke vil. Hvis begge parter ved, hvordan tingene hænger sammen, skal man bare nyde det.

Er seksuelt samvær andet end samleje?

Samlejet er kun en del af det seksuelle samvær. Nogen tror eller synes, at samlejet er det vigtigste af alt. Især mange unge mænd okser i misforstået iver løs på deres partner, som slet ikke når at komme med eller få noget ud af det, før det hele er overstået.

Den tid, hvor det var manden, der bestemte, hvad der skulle ske, hvornår, hvor - og hvor længe, er for længst forbi. Eller burde i hvert fald være det. Et seksuelt samvær kan vare få minutter eller strække sig over timer. Selve samlejet er for de fleste den mindste del - tidsmæssigt set - men alligevel den del, mange føler som det allerdejligste af det hele.

Annonce (læs videre nedenfor)

Hvordan får man udløsning?

Det er almindeligt, at manden får udløsning - orgasme - i forbindelse med samlejet. Nogen får det også før - og andre efter. For kvinder er det også almindeligt, at de får orgasme under selve samlejet, som varer fra 1 til 30 minutter. En samleje-varighed på 5-10 minutter, før kvinden får udløsning, er almindelig. Men samleje-bevægelserne er ikke altid tilstrækkelige. Kæleri og stimulation af hendes kønsorganer - specielt klitoris og området der omkring - er for mange - måske de fleste - kvinder nødvendig for at få udløsning – hvad enten det sker før samlejet eller i forbindelse med det et efterfølgende samleje. Klitoris stimuleres med fingrene, munden eller tungen til orgasmen nærmer sig. Så begynder samlejet, som fører til orgasmen

Hvis manden har tilbøjelighed til hurtig udløsning – og før hun får orgasme – må kæleri af hende være en naturlig fortsættelse af samværet.

Drømmen - at I begge to får udløsning samtidig ved samleje går i opfyldelse en gang imellem. Men i to ud af tre tilfælde kommer kvinden enten før eller efter manden. Det gør ikke noget, når blot man er klar over, at det er normalt, at det hænger sådan sammen.

Hvad betyder orgasme?

Nogle kvinder kan - i modsætning til de fleste mænd - få orgasme flere gange efter hinanden uden at den seksuelle spænding eller trang til at fortsætte svækkes. En evne, som de fleste mænd også havde, mens de var drenge og helt unge mænd.

Selvom orgasmen, udløsningen, for de fleste står som højdepunktet og målet ved sex og det,næsten alle higer efter at nå, så kan seksuelt kæleri og samleje uden orgasme også være dejlige oplevelser for begge parter. Tænk mere på det dejlige, sexoplevelsen gav, i stedet for at tænke på det, I måske ikke lige fik med i denne omgang.

Kampen for at opnå orgasme - orgasmeræset - kan ødelægge ethvert ellers dejligt samvær og samliv, fordi begge parter så nødig vil skuffe den anden. Hun føler, at hun ikke er god nok eller mangler noget - og han føler faktisk det samme. Prøv at glemme alt om orgasme, og nyd hvert eneste sekund, I har sex sammen. Glem alt omkring jer, alt om hvad I skal, og hvad I kan, så går resten af sig selv - med eller uden orgasme.

Læs mere om SEKSUALITET

Sidst opdateret: 31.01.2009

Seneste brevkassesvar om Seksualitet

Har du et spørgsmål til Netdoktors eksperter?

Stil dit spørgsmål her

Annonce