Annonce

Sex efter blodprop i hjertet

Sex efter sygdom

Der er masser af mennesker, der lever et tilsyneladende harmonisk og problemfrit liv og alligevel går rundt med en skjult skavank eller følger efter en sygdom, som stadig gør, at de holder lidt igen – for eksempel når det gælder sex. Du er ikke den samme, som før du blev syg og du er måske bange for, at sygdommen skal komme igen, hvis du maser for meget på. Men lysten er der. Du tør bare ikke. Eller din partner tør ikke af frygt for at der skal ske noget med dig.

Annonce (læs videre nedenfor)

Angst for ny blodprop

Det gælder for eksempel, hvis du tidligere har haft en blodprop i hjertet. Både du, der har været ramt af blodproppen, og din ægtefælle eller kæreste er - måske ikke uden grund - bange for, at den fysiske anstrengelse, som sex og samleje kan medføre, vil kunne fremkalde ny blodprop.

Men det sker ikke! Anstrengelsen ved et samleje - hvis I da ikke kaster jer ud i det helt vilde - er ikke større end ved at gå i roligt tempo op ad trapper til tredje sal.

Kan du klare det uden større besvær, - det vil sige uden at få voldsom åndenød, hjertesmerter eller hjertebanken - så kan du også klare et almindeligt seksuelt samvær, som du har kendt det før. Og du vil opleve, at det er lige så dejligt som tidligere - og kan sikkert være med til at forstærke din tro på, at du er rask.

Det vil også styrke forholdet mellem jer to, som holder af hinanden, men som har været bange for at miste hinanden efter chokket ved den pludselige sygdom.

Professionel vejledning

Alle, der har haft blodprop i hjertet, bør have en ordentlig og grundig professionel vejledning og rådgivning om sex sammen med alle de andre foranstaltninger, der iværksættes efter blodproppen. Altså: snak med din læge – åbent og ærligt – og tag din ægtefælle eller kæreste med.

Annonce (læs videre nedenfor)

Læs mere om HJERTE OG BLOD

Sidst opdateret: 06.11.2009

Seneste brevkassesvar om Hjerte og blod

Har du et spørgsmål til Netdoktors eksperter?

Stil dit spørgsmål her

Annonce