Annonce

Børn med ADHD

Børn med ADHD får ofte skyld for meget. Men de er ikke uartige - de er børn, der skal hjælpes og støttes. Læs her om alt fra symptomer, udredning, behandling og støttemuligheder.


Drenge og piger har forskellige symptomer på ADHD

Drenge med ADHD er mere støjende, urolige og aggressive. Hvorimod ADHD symptomer hos piger ofte opfattes fejlagtigt som følelsesmæssige vanskeligheder af omgivelserne.

Udredning og diagnose af ADHD hos børn

Den kliniske udredning – det vil sige indkredsning af sygdomshistorie, symptomer samt fastsættelse af diagnose - foregår i børne- og ungdomspsykiatrisk regi, i næsten alle tilfælde ambulant – det vil sige, at man ikke er indlagt.

Sociale støttemuligheder til børn med ADHD

Børn med ADHD er forskellige, og børnene kan have forskellige grader af vanskeligheder. Der er derfor ingen facitliste over, hvor meget hjælp man kan få.

Værktøjer til hverdagen med ADHD dreng

Vi har en 6-årig dreng som er i gang med at blive udredt for ADHD. Vi som forældre i konflikt med hinanden pga. at vi ikke ved hvordan vi skal takle de forskellige situationer. Vi vil gerne høre, om nogen vil dele deres gode råd/erfaringer i forhold til at få en hverdag til at fungere?

Medicinsk behandling

ADHD behandles med medicin, når patienten har så tydelige symptomer på ADHD, at skolegang, fritidsaktiviteter og samvær med familie og venner påvirkes negativt af forstyrrelsen.

Læs mere om ADHD

Læs meget mere om ADHD - både hos børn, unge og voksne.

Temaer i 2010:

Annonce