Annonce

Diskusprolaps - døjer du med det?

Sådan behandles diskusprolaps

I de værste tilfælde af diskusprolaps bør man overveje en operation for at slippe af med smerterne. I langt de fleste tilfælde kan man dog nøjes med at aflaste ryggen, tage smertestillende medicin og genoptræne forsigtigt.

Guide: Det kan du gøre mod rygsmerter

Det forløber meget forskelligt fra person til person, når man får ondt i ryggen. Læs Netdoktors vejledende guide til, hvad du kan gøre, og hvad du kan forvente, når du oplever smerter i ryggen.

Ryggens opbygning

Ryggen er kroppens centrum og består af skelet og led, men også muskler, som spiller sammen med resten af kroppen. sammen med hjernen ‘bestemmer’ ryggen over de fleste af kroppens bevægelser.

Vejen til en sund og stærk ryg

Når du træner ryggen, skal du starte blidt og bygge gradvist op. Hvis du er usikker på, hvordan du gør, kan du blandt andet søge hjælp hos en fysioterapeut. Se en liste over, hvem der kan behandle din ryg.

Smerter efter diskusprolaps kan skyldes bakterie

Hvis man døjer med ondt i ryggen, så har man god grund til at glæde sig, for nu kan en række patienter med rygsmerter, særligt de patienter hvis smerter er opstået som følge af en diskusprolaps, behandles med en antibiotikakur. Smerterne kan nemlig skyldes en bakterie, viser en ny undersøgelse.

Tidligere temaer:

Annonce