Annonce

Drikker du for meget?

Har du problemer med at styre dit alkoholforbrug?

Har du i en længere periode et ret højt alkoholforbrug, skal der mere og mere alkohol til, før du mærker en virkning. At have en høj tærskel for at mærke beruselse kan måske være rart, men du skal være opmærksom på, at det også er et faresignal.

Har du et ønske om at blive alkoholfri?

Så er fællesskabet anonyme Alkoholikere (AA) måske den den rette vej for dig. I AA støtter man hinanden og deler erfaringer, styrke og håb for at forblive ædru. Filosofien bag AA hviler på de 12 trin, som er en slags brugsanvisning i at leve det ædru liv.

Giver alkoholisme seksuelle problemer?

Hvis man i mange år har haft et stort forbrug af alkohol, påvirkes både lysten og evnen til sex. For mænd vil det som regel betyde problemer med potensen. Det vil sige, at det kniber med at få rejsning, selvom lysten måske er der.

Er du i tvivl, om du drikker for meget? Test dig selv her

Ud over at tælle genstande er der en række spørgsmål, man kan stille sig selv for at tjekke, om man drikker for meget. Kan du sige ja til flere spørgsmål i denne test, er det på tide at overveje, om du skal gå dit alkoholforbrug efter i sømmene.

Gevinster ved at skære ned for alkoholen

Vi ved godt, at det er usundt at drikke for meget. Den gode nyhed er, at der ofte er hurtig gevinst i form af et bedre helbred, hvis man skærer ned på eller helt stopper alkoholindtaget. Se her, hvor hurtigt udvalgte sygdomme, skader og skavanker forsvinder eller forbedres, hvis man holder op med at drikke.

Tidligere temaer:

Annonce