Annonce

Epilepsi

Det kan være svært at finde ud af, om man har epilepsi. Men så snart diagnosen er stillet vil cirka to tredjedele af alle patienter med epilepsi kunne gøres anfaldsfrie med den rette medicin. Læs mere mere om epilepsi og behandling her.


Hvad er epilepsi?

Epileptiske anfald skyldes en pludseligt opstået unormal synkron elektrisk impulsaktivitet i hjernen. Herved forstyrres den fint afstemte samordning mellem forskellige hjernedele.

Hvordan viser et epileptisk anfald sig?

Der findes en række forskellige epileptiske anfaldstyper, som viser sig meget forskelligt. Det kan enten være, at man kort taber tråden til at man får et egentligt krampeanfald.

Kampen for en operation

46-årige Donald Andersen ville gerne høre mere om muligheden for at blive opereret for sin epilepsi, men fik et blankt afslag på Holstebro Sygehus. Så opsøgte han en speciallæge, og et år efter blev han opereret for sin epilepsi på Rigshospitalet.

Spørgeguide til dig, der har fået epilepsi

Denne spørgeguide kan du bruge, hvis du har fået konstateret epilepsi. Spørgeguiden skal hjælpe dig med at få styr på de mange tanker og spørgsmål, som måske dukker op i takt med, at du skal lære at leve med din sygdom.

Fra debatten: Går epilepsi nogensinde HELT væk for altid?

Er der nogen der ved om epilepsi kan helbredes fuldstændig så man ikke lider af det mere, eller er det et spørgsmål om at komme til at leve med det på en så god måde, at det slet ikke generer en?

Tidligere temaer:

Annonce