Annonce

5 ting du skal tænke på ved syge børn

De små er ekstra udsatte for vira i vintermånederne, og derfor oplever forældre i disse måneder flere gange at have børn, der er syge. Men hvad skal man være opmærksom på, når et barn er sygt?


1. Kig på barnets almene tilstand

Drikker barnet, virker det sløvt og kan du komme i kontakt med det? Eller griner, leger og pludrer det? Lær at genkende de gode og de dårlige tegn.

2. Tjek ørerne

Græder barnet, hver gang du lægger det ned? Tager det sig til ørerne ofte? Måske er dit barn blevet ramt af mellemørebetændelse.

3. Lyt til vejrtrækningen

Kig på barnets mave, der bevæger sig, når det trækker vejret, og lyt opmærksomt på vejrtrækningen. Trækker barnet vejret hurtigere end normalt? Hvis barnet besværet vejrtrækning kan det være tegn på lungebetændelse eller RS-virus.

4. Giv barnet rigeligt at drikke

Du skal give dit barn rigeligt at drikke – gerne i små portioner og gerne med kort tids mellemrum. Især hvis barnet kaster op eller har diarré er det vigtigt at få væske i barnet for at undgå at det bliver dehydreret.

5. Sørg for god hånd-hygiejne

Rotavirus-sygdom er en ekstremt smitsom sygdom med diarré og eventuelt også opkastninger. Derfor er det yderst vigtig at vaske hænderne grundigt, når man fx har skiftet en ble.

Tidligere temaer:

Annonce