Annonce

Fokus på Parkinsons sygdom

Symptomer ved Parkinsons sygdom

De første tegn på Parkinsons sygdom kan vise sig i op til ti år før, sygdommen bryder ud. De tidlige tegn leder sjældent tanken hen på sygdommen. Det kan dreje sig om tendens til depression og søvnforstyrrelser. Læs mere her.

Faser ved Parkinsons sygdom

I den første sygdomsfase er der få symptomer. Ofte er en arm eller et ben lidt stift. Andre symptomer kan være foroverbøjet gang, ændret skrift, svag stemme, let hvilerysten af en hånd og langsomme bevægelser.

Rettigheder for Parkinson-patienter

Er man ramt af Parkinson, har man ofte brug for støtte og hjælp til dagligdagen og arbejdslivet. I denne artikel får du overblik over dine forskellige muligheder for støtte og hjælp.

Fif til hverdagen

Mange parkinsonramte har svært ved at bevæge sig frit. Heldigvis er der flere tiltag, som kan lette problemerne i hverdagen. I denne artikel giver vi en række generelle gode råd til hverdagen.

Derfor er motion en gevinst for Parkinson-patienter

For bedst muligt at kunne bevæge sig frit selvom man har Parkinson, er det vigtigt at være så fysisk aktiv, som man kan. Man bør dagligt gå ture, cykle og dyrke alle former for motion, som kan holde den fysiske tilstand ved lige.

Tidligere temaer:

Annonce